Vad Är Sweet Paprika?

March 6

Kryddan söt paprika görs genom att använda en eller flera varianter av torkad paprika, även känd som paprika. Det används som ingrediens i matlagning i ett antal kulturer över hela världen. I vissa språk, "paprika" betyder peppar sig själv. Det finns många sorter av paprika, allt från mild och söt till Smoky till varmt och stickande. Söt paprika är den vanligaste formen av kryddan och är ofta bara märkt paprika.

Söt paprika görs genom att ta bort frön av specifika typer av rött eller orange paprika, sedan torka dem i solen, i ugnar, eller över bränder innan mala dem. Resultatet är en klarröd eller orange pulver som används för att krydda eller accent rätter. Fränare eller varma paprika kan identifieras genom sin blekröda eller brun färg.

Kök över hela världen använder söt paprika till smak soppor, grytor och risrätter. Det används också för att göra korv och kött. Paprika är potentiellt hög i vitamin C. Kommersiella processer tenderar dock att läcka vitaminer ur paprikorna. Paprika gjord av soltorkade paprika kommer att ha sex till nio gånger C-vitamin som en lika stor mängd tomater.

Söt paprika varierar något i smak beroende på paprikorna används. Liksom druvor som används för att skapa vin, det finns många sorter av paprika som används för att skapa söt paprika, varje odlas i olika klimat och länder. De främsta producenter av paprika är Ungern, Sydamerika och Spanien.

Ungersk paprika är det mest populärt används paprika. Den levereras i en mängd olika, men de söta paprika versioner är begränsade till Noble Söt eller Édesnemes, Halv Söt eller Félédes och különleges eller Special Kvalitet, som är den mildaste och skönaste av de sorter. Noble Söt är den mest exporteras av de ungerska paprikas.

Spanska paprika finns i tre varianter. Den mildaste typen, pimentón dulce, anses vara söt. Några spanska paprikas har en distinkt rökig smak på grund av det sätt på vilket paprikorna torkas. Paprika är också produceras i Nederländerna, Turkiet, Jugoslavien, och USA.

Produktionen av paprika antecknades först av turkarna under 1529. De paprikor som används för paprika, dock kom genom handelsvägar från den nya världen. Invånare i Nord- och Sydamerika hade sedan länge använt krossade, torkade paprikor som ingrediens i både livsmedel och mediciner.

  • Söt paprika.
  • Söt paprika är tillverkad av torkad röd paprika.