Vilka är de olika typerna av ginseng te?

April 22

De olika typerna av ginseng te inkluderar versioner gjorda med olika ginseng druvsorter, teblandningar och teer avsedda att behandla särskilda villkor. Hälsokostbutiker och vissa stormarknader kan bära ginseng te, oftast erbjuda flera alternativ för sina kunder, och folk kan också beställa den direkt via kataloger och andra leverantörer. Människor som bor i områden där ginseng växer kan också skörda sina egna och göra te blandar hemma för eget bruk.

Ett sätt att dela olika typer av ginseng te är med vilken typ av ginseng används. Amerikanska, vild, asiatiska, och röd ginseng är alla olika druvsorter som tros ha olika egenskaper. Vissa teer innehåller en blandning av druvsorter för balans, medan andra kan bara funktionen en ingrediens. Rötter, stjälkar och blad kan alla användas. Vanligt ginseng te brukar avsedd att syrad i cirka fem minuter före användning men vissa företag göra omedelbara teer och te blandas med ginseng för människor som är på språng.

Andra typer av ginseng te kan klassificeras med de ytterligare ingredienser som används. Vissa företag gör en mängd olika örtte produkter avsedda för behandling av specifika ingredienser och de kan sälja ginseng blandas med andra ingredienser för att göra allt från att landa magar att hjälpa människor att känna sig piggare. Ginseng kan också tillsättas till svarta teer för mer energi eller inkluderas i en generisk teblandning avsett att främja immunfunktion och allmän hälsa.

Ginseng te kan också klassificeras efter hur de säljs och förpackas. Teer finns i lösblad, väska, och snabbkristallformat. Vissa företag säljer teer som redan är bryggt och är avsedda att konsumeras kall, och ginseng kan också läggas till förpackade energidrycker. Förpackningen formatet kan vara en viktig faktor när de köper ginseng te, eftersom varje metod är avsedd att användas och förbrukas på olika sätt. Vissa te butiker också tillåta människor att utveckla anpassade ingrediensblandningar använder bulk ingredienser som de blandar för hand, och detta kan vara ett alternativ för ginseng te också.

Innan du använder ginseng te, bör människor vara medvetna om att denna ört kan interagera med vissa läkemedel som kan förskrivas av läkare. Det är lämpligt att be en läkare eller apotekspersonal om eventuella interaktioner med örtteer och kosttillskott för att minska risken för en skadlig läkemedelsinteraktion. Ginseng innehåller ett antal potenta föreningar, av vilka några inte fullt studerats, och folk bör ta del av några tecken på en konstig läkemedelsinteraktion medan om ginseng och andra mediciner så att interaktionen kan rapporteras till sin läkare.

  • Ginseng rot har använts för medicinska ändamål för tusentals eller år.
  • Röd ginseng te är oftast dyrare än andra typer av te.
  • Rötter, stjälkar och blad kan alla användas för att göra ginseng te.