Vad är Jojoba Seed?

November 14

Jojoba frö härleds från motsvarande trädet Simmondsia chinenis, vilket är naturligt i Mexiko samt sydvästra delarna av USA. Fröna själva inte bokstav används av konsumenter, men produkterna från jojoba trädet omvandlas till en olja som används i olika over-the-counter produkter. Jojoba fröolja används oftast i hudvårdsprodukter, och det anses vara ett naturligt icke-komedogent produkt. Hårprodukter kan också innehålla utdrag jojoba utsäde eftersom det har återfuktande egenskaper. Även jojobaolja anses allmänt vara en säker produkt, bör konsumenterna utkik efter eventuella biverkningar och sluta använda det omedelbart om sådana uppkommer.

Northwestern Mexiko är den officiella hem för jojoba trädet, och extrakten utsäde var ofta används av indianer. Som populariteten och användningen av jojobaolja har ökat, är träden nu även odlas i olika gårdar i Arizona och Kalifornien i USA. Jojoba växter har en naturlig förmåga att frodas i öknar, vilket hjälper till att spara bönder pengar på extra vatten under skörd. Den främsta anledningen till att dessa växter odlas är så att frön av frukterna kan omvandlas till olja för kommersiellt bruk.

Eftersom jojoba frön är kommersiellt bearbetas till olja, konsumenter i allmänhet inte söka upp frukterna såvida de råkar själva odla växter. Odlingen av jojoba träd är allmänt framgångsrik, så produkter som innehåller extrakt utsäde är i allmänhet lätta att hitta på apotek och stormarknader. När frukterna av anläggningen är mogna, är fröna bort och sedan extrakt omvandlas till olja. Oljan i sig kan köpas från en naturlig hälsa butik, men de flesta konsumenter köper produkter som redan innehåller extrakt jojoba utsäde.

Hudprodukter vård och kosmetika är de vanligaste användningsområdena för extrakt jojoba utsäde. Oljan innehåller fuktgivande ingredienser för att hjälpa till att förhindra överdriven torr hud, och det är allmänt används i krämer, lotioner och geler. Samtidigt är jojoba frön icke-comedogenic, så det är inte troligt att täppa till porerna i individer med acne-benägen hud. Jojobaolja används också som en mild form av makeup remover.

De användningar av jojobaolja sträcker sig också till hårvårdsprodukter på grund av dess mjukgörande egenskaper. Hår olja innehåller oftast jojoba extrakt utsäde, och vissa balsam kan också innehålla produkten. Vissa djupfuktande schampo kan också innehålla jojobaolja, men ingrediensen är mindre vanligt i vanliga rengöringsprodukter.

En av anledningarna till jojoba extrakt utsäde är så populära beror på det faktum att de är i allmänhet säkra för de flesta konsumenter. Ändå bär någon kosmetisk beståndsdel risken för biverkningar, även om den är härledd från växter. Konsumenterna bör sluta använda olja och omedelbart motsvarande produkter om de upplever klåda, utslag, och nässelutslag.

  • Vissa hudkräm och lotion tout jojoba frön som en säker, effektiv ingrediens.
  • Jojoba fröextrakt används i ansiktet maskerader på grund av dess mjukgörande egenskaper.
  • Jojoba fröolja kan skydda hårbotten från skador orsakade av schampo.