Hur väljer jag den bästa behandlingen för Giardiasis?

Den vanligaste behandlingen för Giardiasis är att förbli hydrerad genom att dricka mycket vätska, och att ta en över disk mot diarré medicinering, eftersom diarré är det primära symptom på denna infektion. En intetsägande kost bör också ätas i flera dagar, och mejeriprodukter bör undvikas under två eller tre veckor. Om uttorkning är ett problem, elektrolytlösningar är fördelaktigt. Ibland kan en läkare kan vara nödvändigt om problemet blir mycket svår.

Giardiasis är en infektion som orsakas av en encellig organism. Det är allmänt orsakas av att äta eller dricka förorenat mat och dryck eller genom fysisk kontakt med en smittad person. Denna sjukdom orsakar generellt alltför vattnig diarré tillsammans med buksmärtor och kramper, överdriven tidens intestinal gas, och ibland illamående. Dessa symptom kan vara allt från en vecka eller längre, beroende på individen.

De flesta patienter kan hitta behandling för Giardiasis i sina lokala apotek i form av en anti-diarré medicinering innehållande läkemedlet loperamid. Det finns flera namn märken med denna ingrediens. Du bör också undvika livsmedel som är svåra att smälta och äter en intetsägande kost tills avföringen är inte längre vattnig. Detta kan inkludera potatis, äppelmos, bananer, toast och ris. Om du inte kan hålla livsmedel nere, prova smuttar på vatten, kycklingbuljong, och äta gelatin tills magen lägger sig.

Den viktigaste aspekten av behandling för Giardiasis är att stanna väl hydrerad. Diarré kan orsaka svår uttorkning om det fortsätter i flera dagar. Du bör dricka mycket vatten och andra vätskor under hela dagen. Undvik koffeinhaltiga drycker som läsk och kaffe, och dricker inte mjölk. Tydliga juice, vatten, buljonger och elektrolyt vätskor är bäst.

Om symtomen förvärras eller kvarstår längre än en vecka utan förbättring, är en resa till läkaren för. Du kan behöva ges ett recept styrka diarré medicinering, samt en antimikrobiell medicinering för att döda infektionen. Spädbarn och små barn samt äldre bör inte vänta innan en läkare, eftersom uttorkning är särskilt farligt för dessa individer. Om kräkningar, feber, eller blodig avföring är närvarande, gå och se din läkare.

Medan genomgår behandling för giardiasis, ska du få så mycket vila som möjligt så att din kropp kan kämpa mot infektionen. Detta innebär att ta ledigt från jobbet och undvika kontakt med andra, särskilt de med nedsatt immunförsvar. Det är viktigt att tvätta händerna efter att ha använt toaletten för att undvika att sprida smittan till andra. Om du måste gå tillbaka till jobbet, inte skaka hand eller dela redskap med andra, och tvätta händerna ofta.

  • Äppelmos är en del av BRAT diet, som ofta rekommenderas för människor med giardiasis.
  • Handtvätt kan förhindra spridning av Giardiasis.
  • Kokt ris är en rekommenderad mat för behandling Giardiasis.
  • Det är viktigt att stanna hydrerade för att tillfriskna från giardiasis.

Relaterade artiklar