Vad är Black Eagle?

December 17

En svart örn kan hänvisa till antingen Klippörn i Afrika eller den indiska svarta örnen, som finns i hela Sydostasien. Båda arterna är stora rovfåglar som bor främst i skogar och berg. De har breda vingar och främst mörkfärgade fjädrar med mönster som skiljer sig för varje art. Deras jakt färdigheter och starka klor tillåter dem att ta en mängd olika bytesdjur, men de har en preferens för vissa livsmedelskällor framför andra. Hanar och honor visar arbetade uppvaktning beteenden under parningstiden, och honorna producerar en eller två ägg.

Klippörn eller Aquila verreauxii, bebor berg, savanner, öknar och buskmarker i delar av östra och södra Afrika. Deras utbud i öster omfattar länderna i Sudan, Etiopien, Kenya och Tanzania. I söder, sträcker deras sortiment genom Sydafrika, Zimbabwe och Namibia.

Indiska svarta örnar bor i kullar, berg och skogar i södra halvan av Indien. De är också i Indonesien, Malaysia, Vietnam, Bangladesh, Kambodja, Thailand och Taiwan. Denna art lever i höjder på upp till 9.000 fot (2, 743 m) över havet.

De svarta örnarna av Afrika är mestadels täckt i svart fjädrar, även om de har vita fjädrar på baksidan som bildar en Y eller V-form. Adult Verreaux s örnar sträcker 31-36 inches (78-90 cm) i längd, väger mellan 6,6 och 13 pounds (3-5,8 kg) och har ett vingspann på 71-86 inches (181-219 cm). De skiljer sig från flera andra eagle arter i att honorna är ungefär samma storlek som de hanar i stället för att vara större.

Indiska svarta örnar har mörkbruna eller svarta fjädrar med mönster av grå ränder på vingarna och svansen. De har också bruna ögon och gula ben. Vuxna mäter vanligtvis mellan 25-31 inches (65-80 cm) lång och väger mellan 2 och 3,5 pounds (1-1,6 kg), med ett vingspann på 58-72 inches (148-182 cm) bred.

Båda svarta örn arter använder en kombination av stealth och hastighet för att fånga sitt byte. Verreaux s örnar föredrar att jaga däggdjur som kallas hyraxes, som är många i fjälltrakterna i Afrika. Deras kost innehåller även medelstora däggdjur, andra stora stora fåglar och reptiler såsom sköldpaddor. Indiska svarta örnar betar främst äggen och unga av andra fågelarter, även om de äter också reptiler och däggdjur.

Verreaux s örnar och indiska svarta örnar bedriva våga parningsritualer, såsom dykning rakt ner mot marken och plötsligt skruvat tillbaka upp i luften. Häckningssäsongen för Verreaux s örnar sker från april till augusti, medan indiska svarta örnar parar normalt från november till maj. Kvinna Verreaux s örnar lägger ett eller två ägg, även om den äldre chick dödar allmänhet den yngre. Indiska svart örn honor lägger ett ägg i taget.

  • Medan den östra utbud av Klippörn Afrikas sträcker sig från Sudan till Tanzania, spänner sin södra utbud Sydafrika, Zimbabwe och Namibia.
  • En miljö som svarta örnarna kan ockupera är öknen.