Ska du Tillåt Facebook Applications till Access ditt barns information?

March 15

Tänk om att användningen av Facebook program kommer att ha på privatlivet i ditt barns kontoinformation. Apps inkluderar populära spel (såsom Farmville) samt populära frågesport tagande och orsaka-dela appar, till exempel.

Användningen av applikationer är en favorit inslag i många Facebook-användare, bland tonåringar, men kommer att påverka vem som har tillgång till informationen på ditt barns Facebook-konto. Föreskriver också i din familj policy om barn behöver begära föräldrarnas tillstånd för varje enskild app innan bifalla ansökan tillgång till kontot.

Ansökningar används av Facebook kontoinnehavare för allt från spel till att läsa nyheter via din profilsida. När du installerar en app, du beviljande tillstånd att få tillgång till offentlig information. Denna begäran om information kan innehålla sådan information som ditt namn, profilbild, e-postadress, och födelsedag.

Ska du Tillåt Facebook Applications till Access ditt barns information?

Du kan också låta programmet tillgång till ytterligare information så att den kan du publicera uppdateringar för din räkning och tillåta andra användare av appen för att se dina meddelanden. Den ytterligare information generellt begärts visas under programmets installera.

Ska du Tillåt Facebook Applications till Access ditt barns information?

Kontoinnehavare kan välja att ta bort tillstånd för en ansökan om att få tillgång till deras kontoinformation även efter att de har beviljat appen tillstånd. Om du hjälper din tonåring uppdatera sina kontoinställningar för att skapa en mer privat konto, kan du uppmuntra dem att ändra dessa behörighetsinställningar.

Om du vill begränsa ett program från att komma åt din information när du valde att tillåta åtkomst, klicka pilen Redigera konto rullgardins i det övre högra hörnet på valfri Facebook-sida och välj Kontoinställningar. Klicka sedan på appar i den vänstra sidofältet för att besöka sidan App Settings, där du kan redigera ett programs inställningar eller ta bort ett program.

Ska du Tillåt Facebook Applications till Access ditt barns information?

Genom att klicka på Redigera bredvid ett program på sidan App Settings, upptäcker du följande:

  • Sista datum inloggad på appen
  • Information appen behöver tillgång
  • Senaste uppgifter nås
  • Vem kan se inlägg appen gör på din Facebook Timeline
  • När appen är tillåtet att skicka ett meddelande

Du kanske vill ändra vissa behörighetsinställningar som en fråga om bekvämlighet. Många Facebook-användare helt enkelt inte vill ta emot frekventa anmälningar från de appar som de använder. Andra behörighetsinställningar är en fråga om personlig integritet, som att ha tillgång till din e-postadress och vänner lista.

När täcker Facebook regler, diskutera om du kommer att ha tillgång till dina barns Facebook-konton. Åtminstone, kräver dina tonåringar att "vän" ditt Facebook-konto. Du kan också kräva dina barn att förse dig med deras Facebook användarnamn och lösenord för att övervaka deras verksamhet och skydda deras säkerhet.

De åtgärder som tonåringar tar på Facebook idag kommer att påverka dem i flera år in i framtiden (inklusive college antagning och sysselsättning) på grund av sina digitala fotspår.

Om du eller din tonåring upplever missbruk på Facebook - t.ex. hatiskt eller ärekränkande inlägg - du kan rapportera detta beteende:

  1. Klicka på kugghjulsmenyn bredvid objektet som du vill rapportera till Facebook.
  2. Välj Report alternativet.

Om ditt barn är under 13 år och har skapat en Facebook-konto kan du rapportera detta genom att fylla i detta formulär.

Om Facebook kan verifiera att barnet är yngre än 13, kommer Facebook att ta bort kontot.

Du eller ditt barn kan välja att radera ditt Facebook-konto.