Vem är Gorgeous George?

November 1

Om du är ett fan av Johnny Nitro eller Rick Flair, kan du bli förvånad över att många av dagens professionella brottare kredit mycket av sin framgång till Gorgeous George. Född George Wagner 1915, Gorgeous George bländade fans med sina teatraliska upptåg i ringen från slutet av 1940-talet till början av 1960-talet.

Gorgeous George är mest känd för sin flamboyanta scenpersonlighet. Förr i tiden hade de flesta brottning skurkar gått ut ur deras sätt att synas fula och smutsiga. Men Gorgeous George anges att framstå som tyngdlös som möjligt. Han skruvade sitt långa, platina blont hår och använde guld hårnålar för att hålla den på plats innan en kamp. Han gick till ringen klädd i RYNKAD kläder gjorda av satin och silke som hade klippta med paljetter, spets och päls. När han kom in i ringen för att "pompa och ståt" han gjorde ett utstuderat show av vika hans mantel och med hans tuxedoed betjänt spraya ringen med sin favorit parfym. Eftersom de flesta professionella brottning fans fortfarande återhämtar sig från slutet av andra världskriget och hade mycket traditionella idéer om definitionen av manlighet, detta beteende var direkt kontroversiellt.

Gorgeous George professionella prestationer ingår namnges en AWA World Heavyweight Champion, NWA Southern Heavyweight Champion, GCCW Heavyweight Champion, och Northwest Mellanvikt Champion. Han var också en två-tiden Pacific Coast lätt tungvikt mästare och en chartermedlem av Professional Wrestling Hall of Fame. Naturligtvis, som en fysiskt genomsnittliga brottare, Gorgeous George tjänade mest av hans titlar genom bitande öron, stans njurar, mejsling ögon, sparkar crotches, och dra håret. Hans upprörande fusk var helt enkelt en del av hans skurk persona.

Gorgeous George säkrade sin plats i historien genom att wrestling en massa överklagande. Som artist folk älskade att hata, han fick allmänheten talar om sporten på ett sätt som ingen annan hade kunnat åstadkomma. Han var en sådan känsla som han inspirerat många amerikaner som aldrig ens hade ägda TV att köpa sina första set bara för att se vad han skulle göra härnäst. Även kändisar som Little Richard och Liberace tros ha dragit inspiration till sina offentliga personas från Gorgeous George.

Gorgeous George avled 1963 efter att ha drabbats av en hjärtattack på julafton. Trots att han var en av professionell wrestling bäst betalda artister, dog han nästan utfattig som resultatet av alkoholism han kämpat med under hela sin karriär. Men hans kolleger brottare flisas in för att se till att han hade den påkostade begravningen han förtjänade.

  • Liberace skulle ha använt Gorgeous George inflytande att farkosten hans offentliga persona.