Vilka är de olika typerna av Bråck Repair?

April 28

Även om det skulle vara underbart om det fanns många typer av bråck reparationsalternativ, är kirurgi för närvarande det enda valet. Det finns några bindningar och takstolar en person kan bära innan operationen, men dessa saker används endast för att hålla ett bråck tillbaka och bidra till att förhindra den från att bli värre. De donâ € t faktiskt reparera bråck.

Det finns två typer av operationer som används för reparation av bråck. Den ena typen kallas öppen kirurgi, och det anses vara det mest invasiva. För denna operation, rengör läkaren området runt bråck och skapar sedan ett snitt nära den. SAC innehållande herniated vävnaden öppnas därefter, och vävnaden trycks tillbaka på plats. Läkaren börjar sedan att sy den försvagade vävnad som tillät bråck att bilda, och han får använda syntetisk mesh för att förstärka området innan du stänger snittet.

Den andra typen av bråck kallas laparoskopisk kirurgi. För denna typ av kirurgi, är 2-5 små snitt görs nära herniated vävnaden. Sedan en liten omfattning med en liten kamera fäst, som kallas en laparoskop, sätts in i patientâ € s kropp genom en av de små snitt. Detta gör att läkare för att se bråck. Instrument införes sedan genom de andra snitt, och läkaren avslutar resten av reparation av bråck på ett liknande sätt till det öppna kirurgiska tekniken.

Oavsett vilken typ av bråck reparation används är nödvändigt någon form av anestesi för att förhindra att patienten känner smärta under proceduren. En typ av anestesi kallas narkos; det innebär att man använder ett bedövningsmedel för att göra patienten medvetslös under hela operationen. Lokalbedövning är ett alternativ som bedövar området precis runt bråck. Ibland epidurals och spinal kranar används också, och båda dessa hindrar patienten från att känna smärta över en större del av sin kropp. Rekommenderad anestesi för ett bråck reparation kirurgi kan väljas på en fall-till-fall till fall, beroende på hälsa och preferenser patienten och utvärdering av sin läkare.

Som med alla operationer, en patient tar på vissa risker i samband med godkännandet genomgå bråck reparation; det är möjligt för komplikationer att uppstå under eller efter operationen. Exempelvis kan blodproppar bildas i lungorna, eller en person kan utveckla en infektion i snitt. Vissa människor kan också ha obehagliga eller till och med skadliga reaktioner på anestesi. Dessutom kan ett bråck bli strangulated, vilket är en farlig medicinska situation. Av denna anledning rekommenderar många läkare att reparera bråck, även när patienten ISNA € t upplever obehagliga symptom.

  • En patient tar på vissa risker i samband med godkännandet genomgå ett bråck reparation.
  • En reparation av bråck kräver att patienten vara under anestesi.
  • En öppen kirurgi för reparation av bråck är invasiv och innebär ett snitt nära platsen för bråck.
  • Under en laparoskopisk bråckreparation, en liten kamera i buken tillåter kirurgen att se bråck.