Vad är Timothy Hay?

April 8

Timothy hö torkas versioner av timotej (P. Pratense), som tros ha sitt ursprung på den europeiska kontinenten. Tidiga kolonister till den nya världen förde gräsfrö misstag, inspirerande betydande vilda tillväxt av gräset i USA också. Det noterades av den tidiga 18th century att gräset uppskattades av betande djur.

Även Timothy Hansen krediteras med tanken på att faktiskt odla gräset för ha, det gjorde han inte egentligen namnge höet efter sig själv. Records tyder på att Ben Franklin var faktiskt ansvarar för att namnge höet, och berömde sin härdighet efter plantering flera hundra hektar av den i Vermont.

Många människor som höjer hästar och boskap hitta timotej hö att vara perfekt som en del av djurfoder. Det kan blandas med andra ingredienser, i synnerhet alfalfa och rödklöver. Vissa husdjur som kaniner och marsvin kan också njuta av det också. Det är speciellt känd för en relativt låg proteinhalt, låg fuktighet (vilket kan hjälpa till att hålla den torkat gräs från ruttnande) och högt fiberinnehåll. Många djurvårdsexperter rekommenderar det på grund av dess sken lätthet på olika djurens tarmsystem och dess främjande av tarm regelbundenhet.

Ett annat skäl som timothy hö kan vara att föredra framför andra former, speciellt baljväxt baserade former av hö som alfalfa, är på grund av dess låga kalciumhalt. Vissa djur, särskilt kaniner, kan vara benägna att urinblåsan stenar och kristallisering av urinen, vilket kan leda till för tidig död eller obehag. Veterinärer rekommenderar ofta timotej hö för att undvika dessa problem.

Tidiga versioner av timotej hö gjorde bäst på östkusten, men det finns nu varianter som kan odlas över hela USA, som inkluderar "västerländska" timotej hö. För allergiker, är detta inte nödvändigtvis fantastiskt nyheter. Många tycker att de är starkt allergisk mot pollen från timotej och inte särskilt uppskattar sin odling och tillväxt.

Detta betyder inte att timotej hö inte har praktiska och medicinska egenskaper. Även om det kan göra allergiker snörvla och nysa, det visar sig vara en frisk del av foder för många betesdjur. Dessutom är ett läkemedel som heter Grazax består av extrakt av timotej hö och används för att hjälpa människor att bygga upp en viss mängd immunitet mot gräset. Grazax tas oralt, och vissa människor hittar förbättring allergiska symptom som ett resultat av att ta denna medicin. Andra tycker biverkningar som klåda i munnen för att vara precis lika dålig som den allergiska reaktionen, och sluta med produkten.

  • Marsvin kan njuta av att äta timotej hö.
  • Vissa allergiker kan snörvla och nysa runt timotej hö.
  • Timothy hö kan blandas med andra ingredienser, i synnerhet alfalfa.