Vad är en fjärr Winch?

October 11

Olika typer av fordon är benägna att vara utrustat med en fjärr vinsch, som är en enhet ofta monterade på framsidan eller baksidan av ett fordon och används för att antingen dra tunga föremål mot fordonet eller dra fordonet ur incapacitating situationer. Skillnaden mellan en fjärr vinsch och andra vinschmodeller är det sätt på vilket denna motoriserade enhet kontrolleras: fjärr vinschar har en handkontroll som tillåter en användare att stå på avstånd från fordonet eller vinschen samtidigt styra enheten.

En vinsch består i allmänhet av en lång metallkabel lindad runt en spole, som ibland kallas en remskiva eller cylinder. Eftersom cylindern roterar i en riktning, är kabeln matas ut, och när den vänder i den andra riktningen, är kabeln indragen. En krok är vanligtvis fäst vid en ände av kabeln hos den avlägsna vinsch så att den kan fästas runt andra fasta föremål. Styra fjärr vinsch oftast innebär att man använder en handhållen enhet som kommer att innehålla grundläggande kontroller, till exempel "feed", "dra" och "stopp". Fjärrkontrollen kommer inte att hårddragen på vinschenheten; istället kommer den att sända radio- eller cellulära signaler till mottagaren är monterad på enheten för att tala om för vinsch vad till.

Ibland fjärrkontrollen för fjärrvinschen kommer att monteras i hytten på ett fordon. Detta tillåter användaren att sitta i fordonet medan vinschen är i rörelse, och tillåter därigenom användaren större kontroll över positioneringen av fordonet vid varje given tidpunkt. Han eller hon kommer, naturligtvis, måste lämna fordonet för att säkra vinschkabeln runt ett objekt, men när kabeln är på plats, kan användaren återvända till förarsätet. Några handstyrenheter kan monteras i hytten och avlägsnas från hytten som är nödvändigt, vilket ytterligare bidrar till mångsidigheten hos enheten.

En vanlig tillämpning för en fjärr vinsch bogsering. Vissa typer av bärgningsfordon kommer att innehålla en vinsch monterad på en plan bädd; vinschkabeln kan matas ut och säkras runt en funktionshindrad fordon, och sedan tillbaka för att dra det fordonet på flaket. På hjulingar och andra terrängfordon är fjärr vinsch vanligtvis monterad på framsidan av fordonet; Om ATV fastnar i lera eller snö, eller om den inte kan klättra uppför en brant sluttning, kabeln kan matas ut och säkrade runt ett fast föremål för att hjälpa till att dra bilen framåt.