Vad är en Hemtjänster Facility för äldre (RCFE)?

March 23

En Hemtjänster faciliteten för äldre (RCFE) är en anläggning som erbjuder stödjande vård till äldre personer samtidigt ge dem en rimlig grad av frihet. Dessa anläggningar ibland som hemtjänst eller understödjande vårdinrättningar, betonar idén att de är avsedda för människor som behöver lite hjälp med det dagliga livet. RCFEs brukar inte erbjuda kvalificerad vård som den som behövs för gravt funktionshindrade äldre, och de saknar också anläggningar för helt självständigt boende.

I en typisk RCFE är bosatta inrymt i sviter eller små lägenheter som har åtminstone, ett sovrum och ett badrum. Vissa anläggningar erbjuder ett urval av rum, från delade rum till privata sviter med flera rum avsedda för underhållande. Invånarna har tillgång till måltider som erbjuds regelbundet i en matsal eller genom leverans, och anläggningen ger också anriknings möjligheter som ett spelrum, vardagsrum, och så vidare, så att de boende kan umgås och interagera med varandra.

Personal i en RCFE kan certifieras sjuksköterskor, eller helt enkelt assistenter, beroende på anläggningen och vårdnivå krävs. Dessa anläggningar är utrustade för att hjälpa äldre människor som är i verkligt till god hälsa, och de i allmänhet inte kan klara av Alzheimers patienter eller patienter som behöver seriös understödjande vård, såsom patienter som behöver många medicinska åtgärder för att överleva, eller sängliggande patienter.

Beroende på nationen, kan en RCFE ackrediteras av ett organ som inspekterar hemtjänst anläggningar, eller det kanske inte. Det är en bra idé att söka ackrediterade anläggningar när söker äldreomsorg, och att personligen inspektera en hemtjänst anläggning innan de undertecknar ett kontrakt. Om möjligt bör framtida boende tillåtas att besöka för ett par dagar, och att prova mat och interagera med andra boende fritt.

När du letar efter en RCFE för en förälder eller en älskad, är det en bra idé att prata med personalen, och att observera samspelet mellan personal och boende. Människor bör visas generellt glad, avslappnad, och friska, och det bör inte finnas några tecken på rädsla eller ångest hos de boende. Vissa människor också trivas i anläggningar med människor som har en liknande religiös tro eller en uppsättning intressen. Till exempel kan en hängiven judisk kvinna föredrar att leva i en judisk Hemtjänster Facility för äldre, så att hon kan vara säker på Kosher mat, interaktioner med andra judiska folket, observation av judiska högtider, och tillgång till judiska gudstjänster och en rabbin.

  • Vissa RCFEs har läkare på personal, eller som besöker anläggningen regelbundet.
  • En Hemtjänster faciliteten för äldre ge grundläggande hjälp för äldre kunder.
  • En vårdinrättning kan erbjuda invånarna sjukgymnastik möjligheter att hjälpa till med rörelsehinder.
  • Seniorer övervakas av professionella vårdgivare i hemtjänst.