Hur väljer jag det bästa Art Deco Ljuskrona?

January 12

Välja den bästa art deco ljuskrona beror inte bara på en budget utan också på det utrymme där ljuskronan kommer att gå. Det kan vara möjligt att köpa en verkligt fantastisk vintage art deco ljuskrona som har använts i en byggnad innan, men den här typen av antik belysning kan kräva speciella beslag eller kanske inte ser lämpligt i ett rum. Mindre art deco ljuskronor är typiskt lämpliga för bostäder, och reproduktioner är också populära. Art deco belysning är ofta både praktisk och neutrala och kan därför kombineras med andra stilar inom ett rum sömlöst. Som sådan, att välja en art deco ljuskrona är i första hand en fråga om att hitta en design som man gillar.

Art deco kronor finns i alla former och storlekar. Många infoga unika raka linjer och definierade kanter art deco design. Även om det finns många ljuskronor från denna tid finns i Lacy och kristallina designer, är det de funktioner som är unika för denna period som gör en art deco ljuskrona så speciell. Som sådan, om vad man är ute efter är en ljuskrona som är definitivt art deco design, kan det vara bäst att gå med en fixtur som är mindre traditionellt lyxig och mer karakteristisk för perioden.

En sak att tänka på när man köper en art deco ljuskrona är om man vill ha en äkta antik eller ett objekt som bara matchar stilist överväganden perioden. Det blir mycket billigare i de flesta fall för att köpa ett objekt som är gjord enligt art deco mönster än ett objekt som faktiskt gjordes på 1920-talet. I själva verket, om man inte har råd att helt återställa en vintage objekt, en reproduktion kan också vara av högre kvalitet. Det finns historiskt värde i att köpa en autentisk design, men en reproduktion kan vara ett bättre alternativ för ett hem eller företag.

Till skillnad från många andra aspekter av art deco design, art deco ljuskronor är faktiskt ofta ganska subtila. Medan art deco strukturer innefattar ofta levande färger och starka linjer, dessa samma funktioner som faktiskt verkar ganska diskret när den appliceras på belysningen. Många ljuskronor utnyttja ljusa färger och blanka föremål för att göra ljuskronan mitt i ett rum, men en art deco ljuskrona kommer ofta blandas med resten av rummet på grund av dess betoning på linjer och former. Om man är ute efter en bit som subtilt kan ge ett rum en air av vintage prakt och klass, kommer någon subtil art deco ljuskrona fullgöra denna uppgift fint.