Vad är Hydroxietylcellulosa?

April 2

Hydroxietylcellulosa är en förtjockning eller gelningsmedel gjord av cellulosa. Det används som ingrediens i lösningar såsom rengöringsmedel, tvål och schampo. Det tjocknar dessa lösningar och minskar mängden lödder eller skum de. Detta ökar rengöringseffekten eftersom kolloider omger smutspartiklar, som sedan tvätta bort med vatten. Hydroxietylcellulosa också kan användas som ett laxermedel.

Bomull, papper och trä innehåller cellulosa, vilket i sitt naturliga tillstånd är det känt som en polymer. Det är också en mycket stark fiber. Hampa rep och bomull är gjorda av det och det anses fibrös cellulosa. Monomer glukos metaboliseras av kroppen, men det kan inte brytas ned när den är i glukos formen. Eftersom cellulosa är tillverkad av socker monomer, det kallas en polysackarid.

Det finns många derivat som kommer från cellulosa, inklusive hydroxietylcellulosa. Att konvertera cellulosa till hydroxietyl cellulluse är glukosupprepningsenheten ersätts med hydroxietyleter. Dessa grupper tillåter inte polymeren att kristallisera. Vid tillsats till en lösning det då blir lösliga.

Eftersom hydroxietylcellulosa är fibrös och vattenlösligt, kan det användas som ett effektivt laxermedel. Det bryter ner mat, medhjälp i matsmältningen och bidrar till att producera friskare tarmrörelser. Denna lösning är känd som en pall mjuk och det fungerar genom att stimulera matsmältningskanalen, minska eller eliminera förstoppning.

Det har varit några biverkningar förknippade med hydroxietylcellulosa. Allergiska reaktioner kan förekomma, inklusive svullnad i tunga eller ansikte och kliande hud. Andra biverkningar är nässelutslag eller en upphöjd och rodnad utslag. En brännande känsla kan också kännas på huden och andningsproblem kan också förekomma. När du använder denna medicin för en löss angrepp, kan svår klåda fortsätta även efter det löss avlägsnas. Detta läkemedel rekommenderas inte för personer som har nedsatt immunförsvar eller hiv-aids.

Hydroxietylcellulosa bör inte konsumeras av kvinnor som är gravida eller ammande. Människor som lider av kronisk astma eller är allergisk mot rag ogräs eller vissa livsmedel eller färgämnen bör rådfråga en läkare innan du använder detta läkemedel för att behandla en sjukdom. Det finns inga väsentliga läkemedelsinteraktioner som har rapporterats med detta läkemedel. Det bör tas enligt anvisningarna, för att undvika eventuella problem på grund av en oavsiktlig överdos.

  • Hydroxietylcellulosa kan hittas i schampon.