Vad finns olika typer av Spatulas?

September 17

Den gemensamma spatel är ett verktyg som används i en rad olika uppgifter och aktiviteter. Även om det finns över 70 typer som används i en eller fält varandra, den viktigaste rollen i spatlar fortfarande finns inom beredning av livsmedel.

Kanske den vanligaste av alla spatlar är den gemensamma slitsad lyft spatel. Denna mångsidiga köksverktyg är idé för att lyfta livsmedel utanför matlagningsytor eller från vätskor. Ofta belagd med en silikon fasad som gör den idealisk för användning med nonstick köksredskap, spatlar av denna sort fungera mycket bra när du vrider kött i en kastrull, eller när du steker ägg.

Smala spatlar är idealiska lyftverktyg när det handlar om små mängder mat. Dessa har vanligen en bredd som är någonstans mellan 0,25 och 2 inches (0,635 och 5,08 cm). Finns i både vinklade och raka versioner, kan denna typ av spatel innefatta en metall eller plast blad. En vanlig ansökan om detta verktyg är i tillämpningen av kakan glasyr eller att ordna en toppning på en efterrätt.

Den tjänstgör spatel får lämna köket och flytta till bordet för måltider. Spatlar av denna sort har oftast en dekorativ handtag och ett metallblad som kan vara trubbiga eller avsmalnande utseende. De kan användas för att glida under styckningsdel på en serveringsfat och flytta maten till en tallrik. Denna form är också praktiskt för servering segment pizza också.

Det finns andra typer som är till hjälp för speciella matlagning. Crepe spatlar utrustade med ett långt och smalt blad som lätt kommer att vända crepes medan Browning dem i en form. Kinesiska spatlar är böjda och slitsade, vilket gör dem idealiska för svarvning och blanda grönsaker i en wok. Denna typ fungerar också mycket bra med stora och djupa stekpannor, vilket gör den idealisk för beredning av alla sorters grönsakskombinationer. Bakning spatlar har tunna, flexibla blad som perfekt för servering skivor av kakan och cirkel metall. De som för grillning har större blad och längre handtag, vilket gör dem idealiska för matlagning på bakgården. För nästan alla uppdrag i samband med matlagning, det är ett verktyg som kommer att hjälpa till med processen.

  • Smala spatlar är bra för att lyfta små mängder mat.
  • Smalare spatlar är bättre när man hanterar små mängder mat eller manipulera trånga utrymmen.