Hur att borsta din hund

April 10

Regelbunden tandborstning och kamning hjälper till att hålla din hunds päls och hud frisk och ser bra ut och att få full nytta, måste du borsta allt hår och inte bara topplack. Den vanligaste borst metoden är att borsta bakåt mot låg på pälsen och sedan borsta den på plats. Borsta det sättet brukar lossar och tar bort döda hår och stimulerar hundens hud.

Raser med sladd hår, i synnerhet, bara inte kan borstas bakåt, så borsta med säden och ta bort alla tovor som du går.

I borsta din hund följeslagare, oavsett om du går från svans till huvud eller huvud till stjärt är helt upp till dig. Bara börja i ena änden och arbeta dig fram till den andra för att vara säker på att du inte missar någonting däremellan. Dessa steg startar vid fronten, men du kan enkelt vända på ordningen:

Hur att borsta din hund

Börja borsta på toppen av din hund.

Nyckeln i grooming huvudet är att vara varsam. Huden och håret runt en hund ansikte är särskilt känsliga och du behöver se till att inte skada ögon eller öron.

Om din hunds päls eller hår på hennes ansikte är kort, använd en mjuk slicker gjord speciellt för ansiktet. Om din hund har lång ansiktshår - en nedgång över ögonen eller ett skägg - sätta fingrarna bakom långt hår och försiktigt kamma ut det så att din hunds känsliga hud skyddas från vassa, spetsiga tänderna på kammen.

Tenderar att öronhår noggrant.

Att brudgummen långa öronhår, lägga handen mellan kammen och din hunds anbud hud. Om örat päls tovigt eller i knop, använd en tvättlapp doppad i Detangler lösning för att sakta kamma ut tovor. Om knutarna i örat päls är för stora, (många hundar får dem bakom öronen), använd elklipper (glidande handen mellan huden och clipper) för att ta bort dem eller bara be en professionell för att göra det för dig att undvika kapning huden.

Hur att borsta din hund

Smooth din hunds hals brushanar.

Börja borsta med en mjuk slicker. Om din hund har en krage (ju längre, tjockare päls runt halsen, axlar och bröst), använd en kam eller underull raken. Kamma igenom håret du precis innan du borstar det tillbaka så det bör ligga borstad.

Feather pup s framben.

Kort hår på en hunds framben brukar inte behöver borstas, men om din hund har ludd - långt hår på ryggen på benen som går från armhålan till tass - du måste kamma ut det som har en tendens att trassla mer så än resten av din hunds päls. Använd en Detangler lösning eller en matta splitter eller matta kam som behövs.

Hur att borsta din hund

Gå försiktigt på mjuka buk.

Använd en slicker att borsta mot låg på håret (i förekommande fall - annars, borsta med säden) på Fido bröst och mage, är mycket medveten om att din hund undersida är känslig, särskilt runt magen och privata delar.

Dra inte några mattor på din hunds känsliga sårbara, och använd inte en matta rake -on slip kan orsaka problem. Istället har en professionell groomer avlägsna eventuella mattor i denna region.

Hur att borsta din hund

Flytta runt s ide s och upp på baksidan av ditt husdjur.

Det finns förmodligen de enklaste områdena att brudgummen, du borstar mot låg på pälsen som är lämpligt och följer upp med en kam över.

Hur att borsta din hund

Nu chef för doggy bakre änden för mer grooming.

Använd en slicker borste för att ta reda på hur tolerant mot beröring på baksidan, eftersom detta kan vara ett känsligt område. Gör en vanlig borste och kam vara extremt försiktig runt svansroten nära anus och runt hundens, um, utrustning.

Fånga h ind ben för en snabb borst upp.

Liksom frambenen, bör din hunds bakben inte mycket borstning, men om din hund har ludd, måste du kamma ut det. Om din hund inte är en utställningshund och har ludd ner hennes bakben, kan du använda en elektrisk klippare med en bevakad blad att hålla det snyggt.

Tweak svansen.

Om din hunds svans är kort, fuggetaboutit! Men, om det är lång och hårig, måste du använda en kam. För mattor, använd Detangler lösning och en matta splitter eller matta rake.