Vad är en klient operativsystem?

February 20

Datorns skrivbord är en fristående dator behandlingsenhet. Den är utformad för att utföra automationsuppgifter för personer. En stationär dator är unikt eftersom det inte kräver några nätverk eller externa komponenter för att fungera. Klient Operativsystemet är operativsystemet för stationära datorer eller bärbara enheter. Detta operativsystem är typiskt annorlunda centraliserade servrar, eftersom det bara stöder en användare.

Smarta telefoner och små datorenheter innehåller ett klientoperativsystem. Detta operativsystem hanterar komponenterna i enheten, inklusive skrivare, bildskärmar och kameror. Varje dator har vanligtvis ett specifikt operativsystem.

Vissa datorer kan använda flera operativsystem. Detta anses vara en dubbel konfiguration boot. När en dator är byggd på detta sätt, kan den konfigureras för att köra specifika anordningar för varje operativsystem konfiguration. Detta ger flexibilitet för programvara som fungerar-systemet specifik. Att ha två operativsystem ger användaren mer tillgång till komplexa program.

Många datorer idag ansluter till centrala servrar på Internet med hjälp av telekommunikation programvara. Dessa centrala servrar kör många populära sociala nätverksprogram inklusive Twitter, Facebook och Myspace. De operativsystem för de centrala servrar är oftast annorlunda än den lokala klientens operativsystem. Dessa datorer kräver inte operativsystemet kompatibilitet eftersom de dela information med speciell mjukvara.

Idag finns det många former av operativsystem avsedda för klientdatorer. Dessa inkluderar Windows, Linux, Mac och Android. Varje operativsystem är utformad för att fungera på specifik hårdvara. Denna hårdvarukompatibilitet är en av de primära faktorer vid valet ett operativsystem för klientdatorer.

Det finns många gratisprogram versioner av Linux tillgängliga för stationära datorer. Denna klientoperativsystem ger multi effekt vid minimala kostnader. De flesta Linux operativsystem konfigurationer kräver specialiserat system teknisk kunskap. Denna installationsprocess är inte utformad för nybörjare datoranvändare.

Windows är ett av de mest använda klientoperativsystem idag. Detta operativsystem blev populär med införandet av Windows 95. De flesta företag använder Windows Office svit för ordbehandling. Denna programvara kommer inte fungera utan operativsystemet Windows. Operativsystemet Windows kräver speciell hårdvara som är utformad för att stödja denna ansökan.

  • Vissa datorer kan använda flera operativsystem.