Hur gör jag ett anonymt samtal?

November 13

Ringa ett anonymt samtal vanligtvis innebär uppringning specifika knappar innan du ringer ett samtal, sätta vissa funktioner i telefonen, eller köper specialiserad programvara som är utformad för att dölja ditt samtal identitet. De flesta telefonleverantörer tillåter dessa funktioner, men om du är osäker på telefonens kapacitet, kontrollera med telefonbolaget. Innan du försöker att göra ett anonymt samtal, bör du testa strategier eller knep som du använder på en nummerpresentatör aktiverade telefonen för att se till att de arbetade.

Ett sätt att göra ett anonymt samtal är att slå * 67 innan du slår numret. På ett hem eller mark telefon, bör det finnas en dubbel kopplingston eller hoppa i ljudet när du trycker på knapparna. Det är då säkert att slå numret. På en mobiltelefon bör du slå * 67 följt av en en och sedan det nummer du vill ringa börjar med riktnummer och sedan trycker på "skicka" -knappen. Detta bör leda till att nummerpresentation på den person du ringt läsa "begränsad" eller "okänd".

Din mobiltelefon kan också ha en funktion där du kan gå in och dölja ditt nummer. Detta kan vara under säkerhetsalternativ, men den exakta platsen för denna funktion varierar från telefon till telefon. När du hittar det, välj "gömma mitt nummer" eller liknande alternativ. Vissa telefoner kan inte ha det här alternativet, så kontrollera om dina ägare manuell eller ring din mobiloperatör för instruktioner. De kan också ge dig ytterligare instruktioner om att göra ett anonymt samtal.

Om dessa taktik inte fungerar, det finns enheter och programvara som du kan köpa som hävdar att du kan göra ett anonymt samtal från vilken telefon. Dessa enheter kan också låta dig skriva in ett falskt namn och nummer som kommer att dyka upp på mottagarens nummerpresentation. Några av dessa objekt har också röst förändras teknik som gör det möjligt för kvinnor att låta som män och vice versa, även om de inte alltid är helt realistiskt. Om du gör en engångssamtal, kan det inte vara värt de pengar som krävs för att köpa en av dessa enheter.

Du ska aldrig använda dessa knep för att göra upptåg telefonsamtal eller liknande verksamhet. De är avsedda för situationer som när du ringer ett företag men inte vill att de ska ringa tillbaka. Till exempel kan du ringa för att fråga om en produkt eller tjänst, men vill inte ha en ringa tillbaka om du bestämmer dig mot ett köp.

  • Det kan finnas tillfällen när individer inte vill att deras telefonnummer kända för att ringa mottagare.
  • En mobiltelefon kan ha möjlighet att dölja sitt nummer när du ringer.