Vilka är de bästa sätten att somna?

December 4

De bästa sätten att somna inkluderar öva god sömnhygien, lärande avslappningstekniker, och upprättande av godnattrutiner. Många människor har svårt att somna. Dagtid stress, oro och medicinska frågor kan vara orsaker. Learning några sätt att somna kan vara till hjälp i många fall.

God sömnhygien innehåller många element. Några av de bästa sömnhygien till stöd i olika sätt att somna inkludera ett regelbundet schema för att gå till sängs och stiga upp och få en fullständig nattEn € s vila så ofta som möjligt. Det innebär också att inte använda mediciner för att hjälpa till vid sömn om det alls är möjligt.

Att lära sig att slappna av är absolut nödvändigt att somna. Även om det finns avslappningstekniker som kan införlivas vid sänggående, överväga att lägga avkoppling aktiviteter under hela dagen. Avslappningstekniker att tänka inkluderar yoga, självhypnos, och visualiseringstekniker.

Ett av de bästa sätten att somna är att etablera en godnattrutin. Denna rutin kan börja med ett varmt bad. Ett varmt bad är avkopplande och kommer att signalera till sinnet att det nu är läggdags och tid för att varva ner. Den godnattrutiner bör vara samma varje kväll och skulle börja på samma gång. Delar av godnattrutiner att tänka kan vara en varm dryck, läsning för en liten stund, och sänggående personlig omvårdnad såsom ansiktstvätt, borsta tänderna och kamma håret.

En del av godnattrutiner kan skriva i en journal i några minuter varje kväll. Skriva ut känslor och tankar om dagen kan hjälpa vissa människor att varva ner. För dem som har svårt att somna på grund av bekymmer, är det ibland bra att bara göra en lista över de problem och komma överens att lämna dem där tills vakna.

Som en del av de sätt att somna, anser sovrummet och sova klädsel. Sovrummet ska vara bekväm, mörk, och varken för varmt eller för kallt. Sova och sex bör vara de enda aktiviteter som tillåts i sovrummet. Använd inte sovrummet för ett kontor, för att äta, eller för att titta på tv. Kläder för att sova bör vara lös och bekväm.

Levnadsvanor spelar också en roll i förmågan att somna. Ät en hälsosam kost under hela dagen, men undvik stora måltider nära sänggåendet. Koffein, nikotin och alkohol kan försämra bodyâ € s förmåga att somna. Medan träning tidigare under dagen kan hjälpa till att somna, undvik träning inom tre timmar innan läggdags. Undvik att ta tupplurar under dagen eller begränsa tupplurar till inte mer än 15 minuter.

 • Motion, som en promenad, under dagen främjar en god natts sömn.
 • En nackkudde stöder huvudet under resor, vilket gör det enklare och bekvämare att sova.
 • Med samma godnattrutiner varje kväll kan hjälpa barn att somna.
 • Det finns ett antal saker som en person kan försöka hjälpa dem att somna, allt från att etablera en godnattrutiner till självhypnos.
 • Vissa människor tycker att läsa en bok innan sängdags hjälper dem att somna.
 • Att begränsa tupplurar till inte mer än 15 minuter kan hjälpa en individ somna på natten.
 • Ett varmt bad före sänggåendet är ett bra sätt att hjälpa kroppen förbereda sig för sömn.
 • Avslappningstekniker som genomförts under dagen kan hjälpa till med sömn på natten.
 • Yoga kan hjälpa till med avslappning och sömn.
 • Öva god sömn hygien är viktigt att somna i tid.
 • Läsa på tränare är ofta det enklaste sättet att somna.
 • Vissa människor tycker att titta på TV innan sängdags hjälper dem att somna.