Vilka är de olika typerna av tätningsmedel?

October 5

Olika material kräver ofta olika tätningsmedel, så det borde inte komma som någon överraskning att det finns flera typer som finns. De flesta varierar beroende på det material de är bäst på tätning, som vanligtvis omfattar material som finns runt en typisk hushåll. Några av de vanligaste typerna av tätningsmedel på marknaden inkluderar de för däck, betong, kakel injekteringsbruk, och väggar.

Ett däck tätningsmedel är typiskt bäst för exteriör trä. Dess specialitet är att förbättra hållbarheten av trä samtidigt bekämpa förfall över tid. Det är oftast klart så att den naturliga skönheten i träet kan lysa igenom. Inte bara däck tätningsmedel skyddar normalt träet från vattenskador som mögel, men de bör också skydda det mot solskador. En penetrerande däck tätningsmedel absorberas i materialet, medan en filmbildande tätningsmedel skapar en barriär runt träet.

Konkreta tätningsmedel fungerar på liknande sätt som är avsedda för däck, men de fungerar bäst på betong. Även betong varar vanligtvis en lång tid, ett tätningsmedel betydde bara för detta material kan förlänga dess livslängd ännu mer. En av de viktigaste punkterna i ett konkret tätningsmedel är att skydda den från extremt väder, såsom expanderande och sprickbildning som smälte isen och regn orsakar ofta. Det kan också skydda betong från salt, kemikalier och fläckar. Sådana tätningsmedel kan vara klar eller färgad, och ofta är antingen petroleumbaserade eller vattenbaserade.

Vissa husägare väljer att sätta in sin egen kakel, eller åtminstone utföra underhåll på det själva. De som väljer att göra detta är oftast rekommenderas att täta injekteringsbruk mellan plattorna. Det finns tätningsmedel specifikt för detta ändamål, och de brukar är kända för att hålla injekteringsbruk söker nya och attraktiva. Vissa injekteringsbruk tätningsmedel utföra grundläggande uppgiften att skydda området från fläckar och mögel, och kan sprutas på ytan. Å andra sidan, några tunga, kan dyrare typer skydda injekteringsbruk från allvarliga fläckar, som fett.

Små sprickor i en vägg är ofta i stånd att fixeras med en polyuretantätning. Denna typ av tätningsmedel har vanligtvis konsistensen av kitt, och är känd för att expandera snabbt efter appliceringen. Lyckligtvis är det också både flexibel och elastisk och kan skydda väggar från vattenskador.

Nästan varje tätningsmedel kräver användarna att se till att ytan är ren och torr innan du applicerar produkten. Även majoriteten av tätningstillverkare rekommenderar att tätningsmedel appliceras i en undanskymd prov plats först för att undvika oavsiktlig färgning av området. I själva verket, läser instruktionerna på tuben eller flaskan är normalt ett bra första steg för de flesta projekt hem förbättring som omfattar tätningsmedel.

  • En täta pistol kan användas för att tillämpa polyuretantätning.
  • Vissa typer av tätningsmedel kan användas för att vidhäfta två byggmaterial eller för att fylla i luckorna mellan dem.
  • Deck tätningsmedel kan användas för att skydda trä utomhus installationer som trall.