Hur väljer jag det bästa Skäggagam Breeders?

October 22

Skäggiga drakar har blivit populära husdjur på grund av deras vilja att föda medan fångenskap, vilket gör det enkelt för skäggiga drake uppfödare att hålla lager. På grund av de många skäggiga drakar tillgängliga via uppfödare kan det vara frestande att köpa från den första du hittar. Alla skäggiga drake uppfödare är inte skapade lika. Det är viktigt att använda due diligence när du söker efter en uppfödare som vill få din nästa husdjur.

Val av avels typer är lokalt drivna uppfödare, online uppfödare, och postorder uppfödare. Med hjälp av en lokal Skäggagam uppfödare kan du besöka uppfödaren hem och avgöra vilken typ av vård tas av djuren. Spärr tillgänglighet eller önskvärdheten av en lokal uppfödare, nätet skäggiga drake uppfödare är det näst bästa valet. De kan ge fotografier, har vanligtvis en webbplats som du kan studera, och oftast inkluderar en e-postadress och telefonnummer för vidare kommunikation. Postorder skäggig drake uppfödare kommunicera via telefon och post.

Online och postorder uppfödare debitera vanligtvis mer än lokala uppfödare eftersom djuret måste transporteras till kunden. Om du inte kan hitta den färg, kön och storlek på draken du önskar på lokal skäggiga drake uppfödare, kontrollera med en online uppfödare är nästa steg. Endast överväga uppfödare som har webbplatser, eftersom det kommer att finnas mer information om deras inventering. Dessutom tar tid att upprätthålla en webbplats indikerar vanligtvis en mer seriös uppfödare. Kontakta uppfödaren via telefon eller e-post för att fråga om den typ av Skäggagam du önskar är tillgängligt.

Gör en lista med frågor innan du kontaktar några uppfödare. Ställ samma frågor varje uppfödare att få en känsla av hur kunnig han eller hon är på väg specifika ämnen. Fråga om avelsanläggning, utfodring, och om en hälso- eller annan typ av garanti är tillgänglig. Testa varje uppfödare kunskaper om hälsofrågor som är gemensamma för skäggiga drakar, såsom tandlossning, kvalster och luftvägssjukdomar. En kvalificerad uppfödare vet om dessa sjukdomar och hur man behandlar dem.

Be uppfödaren att skicka dig aktuella bilder av skäggiga drakar han eller hon har till salu. Om möjligt, begära en video samt att ange reptil du köper kan lyfta huvudet och inte är slö eller sjuklig. Close-up fotografier av din avsedda husdjur bör visa klara ögon, ingen pus och en frisk, fast munnen. En separerad mun kan indikera eventuella problem med benstruktur.

Begär bilder av potentiella nya husdjur i förädlarmiljöer. Kolla bilderna för korrekt lysrörsarmaturer och miljöer. Undvik skäggiga drake uppfödare som erkänner att mata sallad till deras säljas inventering. Sallad har mycket lite näringsvärde till en skäggig drake, och en kvalitet uppfödare borde veta att och undvika sallat som ett livsmedel. Uppfödare som hävdar de foder spenat till drakarna bör undvikas också, eftersom kalcium inte kan brytas ned av reptiler.

Skriv ner svaren på dina frågor från varje uppfödare. När alla potentiella uppfödare har intervjuats, jämföra svaren. Välj uppfödare som är mest kunnig om vård och avel av skäggiga drakar. Om draken måste levereras till dig, fråga om hälso- och skadegarantier. När du väljer uppfödaren, välj en snygg Skäggagam och välkomna den till ditt hem.

  • Lokala uppfödare ger kunderna möjlighet att se hur de skäggiga drakar höjs.