Hur blir jag en Sports Writer?

January 18

Sport skribenter är journalister som är specialiserade på att rapportera om idrottsevenemang, lag, och idrottare för print och online-publikationer; vissa sportjournalister skriver också böcker om idrotts ämnen. För att bli en sport författare, en gymnasieexamen krävs och en grundexamen eller högre brukar förväntas. Många idrotts författare har examen i idrotts journalistik, journalistik, engelska, kommunikation, eller andra relaterade områden. Förutom särskilda utbildningsprogram i sportjournalistik, vissa högskolor och universitet erbjuder även regelbundna journalistik grader med spår i idrotts skrift. Det behövs starka nötter-och-bultar skrivförmåga, inklusive grammatik, interpunktion och meningsbyggnad.

Vissa sport författare omfattar flera olika sporter, medan andra fokuserar på ett område, till exempel golf, bilspel, basket eller fotboll. Precis som alla författare som specialiserat sig på ett ämne, att en person som söker bli en sport författare måste ha stor kunskap om ämnet. Sport författare inte bara rapportera om resultaten av spel, tävlingar och andra tävlingar, men de kan också uppmanas att analysera spelet och sportevenemang resultat och erbjuda insikt om utförandet av enskilda idrottare och lag.

Tillsammans med en gedigen utbildning, är det viktigt att visa potentiella arbetsgivare publicerade skriva prov när strävar efter att bli en sport författare. För att få prover, eller "klipp", som de kallas, börjar sport författare rapporterar ofta för sina high school eller college tidningar. De kan också fungera som betalats eller obetalda praktikanter på publikationer. Vissa författare börja med volontär rapportera för lokala tidningar som kräver stora volymer av täckningen för high school och college tävlingar. Få erfarenhet på dessa sätt ger möjligheter att få klipp och göra anslutningar i området.

Läsa och studera artiklar och kolumner från yrkesverksamma inom idrottsjournalistiken är också viktiga när man försöker bli en sport författare. Deltar skrivarkurser, workshops och seminarier kommer att hjälpa början sport författare finslipa sina färdigheter. Interagera med andra författare kommer även att erbjuda möjligheter till nätverkande.

Förutom att ha starka intervjuer och rapportering färdigheter, måste idrotts författare vara deadline orienterade. De bör ha ett huvud för nummer för att hålla reda på sportresultat och statistik. En flexibel och entusiastisk personlighet är viktigt när man vill bli en sport författare, eftersom spel kan gå in i övertid eller avbrytas, och dåligt väder kan göra att titta obehagligt. Passion för sport är ett måste för att förstå och få kontakt med fansen. Att bygga relationer med idrottare, tränare och andra idrottspersonal, måste idrotts författare vara personliga och har utmärkta kommunikationsfärdigheter.

  • Auto racing är en sport en sport författare kan fokusera på.
  • Sport författare kan få erfarenhet efter junior ligor.
  • En sport författare kan bara täcka baseboll, eller han kunde tilldelas alla sporter på en viss nivå.
  • Många idrotts författare har examen i journalistik, engelska eller kommunikation.
  • Sport författare kan ta bilder att följa artiklar.
  • En sport författare som skriver om golf kan anmodas att erbjuda insikt om utförandet av enskilda golfare.
  • Räntor och kunskap om många sporter som fotboll, är nödvändigt för att bli en sport författare.