Vad kan jag göra med konserverad sparris?

August 3

Konserverad sparris är oftast att köpa på stormarknader året runt, och kan användas i recept när färsk sparris inte är i säsong. Den smak och konsistens av konserverad sparris är inte exakt samma som den färska sorten, men det kan användas för att ge en maträtt sparris smak. Det finns många recept som använder sparris från en burk. Det kan hittas i soppa, grytor, sallader, och quiche. Det kan också vara kryddat och sattes till pastan.

Att göra en gryta är ett enkelt sätt att använda konserverad sparris. En populär recept kan göras genom att kombinera grädde svamp soppa med dränerad, konserverad sparris i en ugnsform. Riven ost sätts sedan, och ingredienserna är toppad med smulad musikanter. Den gryta sedan bakas tills toppning vänder gyllenbrun. För att göra en rejäl måltid, kan kyckling läggas till skålen.

Sparrissoppa kan göras med konserverad sparris, kycklingbuljong, smör och grädde. Vitlök och lök kan också användas för extra smak, om så önskas. Vitlök och lök bör sauteed i smör, och sedan kan läggas kycklingbuljong och grädde. Sparris bör skäras i bitar och sattes till soppan. Ingredienserna behöver cirka 30 till 60 minuter att sjuda och utveckla smak. För en smidig soppa, kan en handhållen mixer användas för att mosa bitarna av sparris.

Konserverad sparris kan också tillsättas till en sallad för en annan smak och textur. Sparrisen är typiskt mjukt, vilket är en kontrast till skärpa av färsk sallat och andra råa grönsaker. Många sallad recept som kräver konserverad sparris är skiktade sallader med en mängd olika ingredienser och smaker.

Sparris från en burk par väl med pastarätter. Spears eller bitar av det kan läggas till nudlar med grädde såser, såsom Alfredo sås, eller läggas till pasta klädd med olivolja eller en lätt vitvinssås. Den gröna färgen på sparris kan också göra en pastarätt ser mer intressant. Protein, som kyckling eller räkor, kan också läggas till sparris pasta.

Quiche är ett ägg-baserade recept som kan serveras som en måltid eller förrätt. Sparris quiche kan lätt göras med konserverad sparris. Bitar av den vegetabiliska sättas till en blandning av ägg, mjölk och ost, och bakas sedan i en ugn. De flesta sparris quiche recept har en konditorivaror skorpa, men quiche kan också framställas utan en skorpa.

  • Sparris.