Vilka är de positiva hälsoeffekterna av Cinnamon Oil?

October 29

Kanel olja kommer från barken och löven av kanel anläggningen, känd botan som Cinnamonum zevlanicum. Trädet producerar både kanelbark olja och kanelbladolja. Medan alla har distinkta fördelar, är kanel känd för att vara hög i antioxidanter med antibakteriella egenskaper. De positiva hälsoeffekterna av kanelolja intervall från stimulera matsmältnings och lymfatiska system till reglering menstruation.

Det bör noteras att båda sorter av kanelolja är mycket potenta och giftiga. Kanel olja kan orsaka irritation i hud och slemhinnor, och i allvarliga fall kan en överdos störningar i centrala nervsystemet. Den bör endast användas i utspädd form, oftast i en diffusor, och bör aldrig förbrukas internt. Kanel kan hjälpa till att framkalla och reglera menstruationen, så det får aldrig användas under graviditet. Konsultera en kvalificerad läkare innan du använder kanelolja.

En känd stimulerande, hälsoeffekterna av kanelolja avser främst förbättrad funktion av kroppens system. Stimulering av cirkulationssystemet kan leda till positiva effekter på blodtryck och kan öka den sexuella funktionen. Diarré, förstoppning, matsmältningsbesvär, och gasbildning kan minimeras genom förnyelse av matsmältningssystemet. Stimulering av det lymfatiska systemet kan resultera i lindrande smärta från reumatism och menstruella kramper.

Kanel blad olja utvinns ur bladen och kvistarna av kanel anläggningen och inkluderar den kemiska komponenten eugenol. Det anses mindre giftiga än kanelbark olja, och har många användningsområden. De positiva hälsoeffekterna av kanel blad olja kan innehålla lindring av cystit, mag-frågor, och dålig cirkulation. Det kan ha en positiv effekt för att minska depression och lättnader stress, och det har visat hjälp att framkalla menstruation och kan minska smärtan av kramper. Forskning har visat kanel blad olja är mycket effektivt för att döda mygglarver, vilket gör det till ett kraftfullt myggmedel.

Kanel bark oljan destilleras från den torkade inre barken av trädet och innehåller en kemisk komponent som kallas cinnameldehyde. En naturlig smärtstillande, är det extremt kraftfull som en antifungal och har även anti-inflammatoriska och anti-parasitiska egenskaper. Det är allmänt känt i aromaterapi för att effektivt bekämpa patogena bakterier, tillsammans med candida och apergillus. Forskning visar också att det kan ha en positiv effekt på glukosmetabolismen, och kan slåss svampar i luftvägarna. Kanelbark olja kan orsaka extrem hudirritation, dock, och bör spridas eller inhaleras för maximal hälsofördelar.

  • Vid användning i aromaterapi, är kanel eterisk olja sägs vara till hjälp för personer med för mycket candida.
  • Kanelstänger.
  • Kanel olja har använts för att behandla mensvärk.
  • Kanelbark oljan destilleras från den inre barken av kanel anläggningen.
  • Kanel blad Olja är ett effektivt myggmedel.