Vad bör jag veta om Marshallöarna?

May 12

Marshallöarna är en liten nation i Mikronesien i Stilla havet. Öarna omfattar totalt land 70 kvadrat miles (181 kvm. Km), vilket gör dem ungefär storleken på Washington, DC. De ligger nära Mikronesien, Nauru, och Kiribati.

Marshallöarna först avgöras av Micronesians från Asien årtusenden sedan. Lite rester av denna tidiga epok, men även om den kultur som utvecklades under denna period var rik och mångsidig.

Européerna först tog kontakt med öarna när spanska landade på dem i början 16-talet. Även européer fortsatt sporadiskt besöka öarna för att proviantera, sådana besök var få och långt mellan för nästa par århundraden. I slutet av 18th century en brittisk kapten, John Marshall, landade på öarna, som så småningom skulle bli uppkallad efter honom.

Spanien hävdade öarna i slutet av 19-talet, som anländer till en konflikt med Tyskland, som också anspråk på dem. Spanien betalade slutligen Tyskland för deras koncession, och ställa in inlägg på öarna att skörda kokosnötter. Under första världskriget tog japan över kontrollen av Marshallöarna, och höll dem tills USA grep öarna från japan 1944 som en del av deras kamp för Stillahavsområdet.

Efter kriget, USA administrerade Marshallöarna som ett förtroende Territory, och för nästa decennium använde en handfull av de islandsâ € många atoller som ett försöksområde för kärnvapen. År 1979 skapade Marshallöarna en konstitution, och beviljades självständighet, med USA fortsätter att löst administrera och sköta öarna. År 1986 blev Marshallöarna deklarerade helt oberoende från USA, med en Compact of Free Association anger villkor för Förenade Statesâ € fortsatt användning av vissa öar för militära anläggningar, i utbyte mot ekonomiskt bistånd.

Marshallöarna är många, med över tusen korallöar som utgör nationen. Detta är en ren skönhet osedda många platser på jorden, och en person kan lätt falla tillbaka och sola sig i paradiset här. Den Marshallese fortsätta att leva traditionellt på många av de avlägsna öar, och även på de mer lättillgängliga öarna tempot är ganska laid back. Majuro Atoll är centrum av landet, och är den i särklass mest moderniserade av alla öarna, med de flesta av logi och mat finns i Marshallöarna. Men även här kan man hitta lugna stränder som är i Laura, på västra sidan av atollen. Arno Atoll är där de flesta turister som vill komma utanför main dra kommer först gå, eftersom dess mer än 100 öar är de enda som du kan få en offentlig båt för att ta dig till, men många av de mer avlägsna atoller är väl värda ett besök i en privat båt.

Flyg anländer i Majuro relativt ofta från både Guam och Hawaii på Continentialâ € s Air Mikronesien (Air Mike). Flyg finns även från Australien, och i närheten Kiribati. Till skillnad från delar av Polynesien, behöver fartyg inte ansluta öarna till de närliggande önationer, trots hitching en tur på en privat yacht är alltid en möjlighet.

  • I den 19: e århundradet, Spanien skördade kokosnötter från Marshallöarna.