Vad är Snow Loppor?

February 3

Snö loppor är mycket små insekter riktigare kallas hoppstjärtar eller skorpion flugor. Dessa små, unika varelser förtjänat sitt namn eftersom de verkar för att hoppa som en loppa och kan lättast upptäckas när man sitter på snö. De två mycket likartade arter av snö loppor tillhör Näbbsländor gruppen, som är bland de äldsta vetenskapliga insekts order. Som naturliga nedbrytare, dessa insekter lever i fuktiga områden med mycket organiskt material.

Även mot en blek bakgrund som snö de verkar hoppa ungefär som en loppa, gör de inte, i själva verket, hoppa alls i konventionell mening. Snö loppor har en stel, stick-liknande bihang fäst endera sidan ungefär halvvägs ner kroppen som ansluta under kroppen. När snön loppan vill flytta, släpper det bihang som slog i marken, slängde den mycket lätt snö loppor i luften upp till två inches, vilket är ett otroligt avstånd med tanke på att insekten mäter endast 1/16 av en tum i längd . Problemet med denna typ av transport är att det är mycket otillförlitliga, eftersom snön loppor inte kan utöva någon kontroll på avstånd eller riktning dess rörelse.

Snö loppor är jämförelsevis enkla organismer, som tillhör en av de äldsta erkända vetenskapliga insekts order. De två erkända arter av snö loppor, den eurasiska Snöloppa - Boréus hyemalis - och de nordamerikanska arter - Hypogastrura nivicola - är en del av Näbbsländor ordning, som går tillbaka cirka 300 miljoner år. Snow loppor har karaktäristiska mundelar av Näbbsländor ordning, som ligger vid slutet av en lång, smal tub som skjuter nedåt från framsidan av huvudet.

Förutom att ha visat sig vara mycket värdefull för miljön, snö loppor har även andra unika egenskaper gör dem intressanta för vetenskaplig forskning. De små insekter är nedbrytare, vilket innebär att de livnär bort av dött organiskt material såsom löv kompost, mossor, och döda växter, vilket gör dem mycket värdefulla för miljön som de stöd i nedbrytningsprocessen, släppa de näringsämnen som finns i det organiska materialet tillbaka i marken. Som ett resultat av deras matvanor, kan snö loppor allmänhet hittas i kompost högar, i fuktiga och mossiga områden, och särskilt runt basen av trädstammar. Deras små kroppar innehåller också en unik protein som hindrar dem från att frysa under minusgrader, så att de kan fortsätta att nedbrytning av organiskt material under hela året, vilket har gjort dem till föremål för vetenskapligt intresse.