Vad är Soft Tissue Therapy?

February 20

Mjukdels terapi är behandling av smärta och skador i samband med muskler, ligament, senor och andra mjuka vävnader i kroppen. Det är närmast identifieras med lindra obehag i neuromusculoskeletal systemet. Det finns en mängd olika mjuka vävnader behandlingsalternativ som finns, bland annat sjukgymnastik, massage och manipulativ terapi.

Innan en patient genomgår någon form av mjukdelsbehandling, kommer en vårdgivare göra en fullständig bedömning för att få en klar bild av de problemområden. Patienten kommer att erbjuda leverantören en detaljerad lista över symptom, och leverantören kommer att utnyttja denna information för att samla orsak och källan till smärtan. Vid behov kan leverantören genomföra en rad tester som kan hjälpa honom eller henne få ökad insikt i frågan. Dessa tester kan omfatta rörelseövningar eller hållning utvärderingar.

Massage är en av de mest utnyttjade behandlingsformer i mjukvävnad terapi. Massage tekniker inkluderar tillämpning av milda, ihållande tryck till de drabbade området. Detta syftar till att minska inflammation, minska svullnad och lindra smärta. I allmänhet patienter svarar bra på denna typ av mjuk vävnad terapi.

Brytpunkt tekniken är nära besläktad med massage och fungerar som en utmärkt form av mjukdelsbehandling. Triggerpunkt terapi är en stil av karosseri som använder händerna för att utöva påtryckningar på specifika punkter i kroppen som utlöser mjukdelssmärtor. Dessa triggers är mycket känsliga, och triggerpunkt terapi är känd för att vara en smärtsam process. Det har emellertid visat, att i hög grad minska eller eliminera kronisk smärta.

Myofascial terapi är en annan vanlig behandlingsmetod. Genom förflyttning av knogar, armbågar, eller speciella instrument, yrkesverksamma arbeta på den nödställda område av en patients fascia, den mjuka vävnaden elementet i alla bindväv. Myofascial terapi förbättrar cirkulationen och främjar naturligt sträckningsrörelsen av kroppens muskler, som hjälper till att underlätta en patients tillfrisknande.

Vissa läkare rekommenderar ett strukturerat program för stretching som en viktig del för att mjukvävnad terapi. Det finns en mängd olika stretching tekniker rekommenderas av experter som varsamt arbetar ut the kinks i grovt mjukvävnad. Dessa typer av sträckor bör inte vara smärtsam och bör ge märkbar lindring av obehag.

Tapping kan också utnyttjas av en vårdgivare att inleda kroppens medfödda läkningsprocesser. Den terapeutiska avlyssning av mjukvävnad främjar lymfdränage och hoppa-startar återställningsprocessen. Tapping också initierar blodflödet, återenergigivande de smärtsamma områden.

  • Massage är en typ av mjuk vävnad terapi.
  • Sjukgymnastik hjälper till att stärka skadade muskler, senor och ligament.