Hur rengör jag en Chamois?

December 21

Du kan rengöra en duk som har använts för att torka ett nyligen tvättat fordon genom att skölja den väl med varmt vatten och en mild tvål. När gems sköljs och överskottet vattnet är klart, vrid ur försiktigt och låt det lufttorka, helst inte i direkt solljus. Direkt solljus eller intensiv hetta kan skada sämskskinn.

En mjuk, som antingen uttalas "SÄMSKSKINN" eller "sken wa," är en tunn läder tyg som är känd för sin höga uppsugningsförmåga. En äkta sämskskinn Materialet är av fårskinn eller lammskinn. En mjuk väv är milt. Med sin mjukhet och absorptionsförmåga, gör en duk perfekt tyg för att torka en tvättad bil. Det används ofta av professionella och amatörer bil brickor och detaljspecialister.

Använda starka kemikalier för att rengöra en duk kan beröva tyget av sin olja, vilket kan påverka dess absorptionsförmåga och mjukhet. På samma sätt kan direkt solljus eller stark värme exponering torka ut för mycket. En alltför torkade sämskskinn blir mycket hård och svår att använda, även om det är möjligt för den att återfå sin mjukhet om det oljas.

Det vanligaste misstaget du kan göra när du rengör en duk tvättar den i ett hem tvättmaskin, sedan torka den i en torktumlare. Tvättmaskinen cykeln är för hård för gems, och torkcykeln är för varmt. Det bästa sättet att avsluta torkningen när du rengör en duk är att hänga gems inomhus på en klädhängare. Hängande det utomhus på en tvättlina är också acceptabelt om vädret är milt.

Det är nödvändigt att ordentligt rengöra en duk mellan användningarna. Med en duk som inte bara drar överflödigt vatten från bilens yta, även tar bort den överblivna tvålrester och smuts. Den smuts och rester absorberas i sämskskinn, så att använda tyget vid ett senare tillfälle utan att rengöra den kan lämna ett diskmedel rester på bilens lack. Dessutom absorberas smuts och fett kan smeta på färgen. En del av detta absorberade smuts och fett kan vara slitande, vilket kan orsaka en smutsig sämskskinn för att milt repa bilens yta om det inte är ordentligt rengjorda.

  • En kvinna rengöring ett fönster med en duk.