Vad är Vintage Grunge?

Vintage grunge är en klädstil som generellt försöker återuppliva denna distinkt utseende som först blev populär under 1990-talet. Grunge kläder betonar komfort och dämpade färger mer än vissa andra mode stilar. Populära vintage grunge outfits ofta par bleka och slitna jeans med flanellskjortor eller rockbandet skjortor. Massor av inspiration för denna klädstil faktiskt kom från vissa delar av punkrock och alternative rock stilar av vissa musiker under slutet av 1980 och början av 1990-talet. Vintage grunge klädstilar som ofta presenteras som alternativ till andra stilar som nära följer stereotyper från andra musikgenrer; exempel är gotisk och punk kläder samt emo stil.

Bärare av vintage grunge antar ofta stilen att förmedla en viss attityd, nämligen en som förkastar överensstämmelse på ett ytligt plan. Överkomliga är oftast en annan prioritering när det kommer till att välja vintage grunge kläder; de med den här stilen avfärda allmänhet uppfattningen att kläderna måste vara helt nya och fria från hål, lösa trådar, eller till och med fläckar i vissa fall. Favorit shopping fläckar för vintage grunge kan inkludera secondhandbutiker och små oberoende butiker. Högskolor och universitet är ofta populära platser för den här typen av mode väckelse att fånga på som en trend.

Vissa människor som föredrar grunge klädstil försöker skilja sig att betecknas med emo stil. De viktigaste skillnaderna mellan dessa två stil avser de typer av band skjortor slitna och ibland typer av tillbehör såsom bälten. De som klär sig i mer av en emo stil tenderar att ofta bära svarta skjortor som visar olika musiker och jeans med färre revor, parat med bälten eller armband i ljusare färger. Färger av grunge-stil vintage kläder tenderar att vara nyanser av rödbrunt, mörkgrön, grå, och bleka marinblå i många fall.

Medan både män och kvinnor kan bära denim och flanell av grunge kläder, kan en del kvinnor välja en mer feminin grungelook om de vill. Blommor knälånga klänningar paras med trasiga strumpor och tunga kängor är populära, liksom plommonstop och oversize rutiga skjortor bärs som jackor över en av dessa klänningar. Några andra kvinnors grunge stil tillbehör kan innehålla tunga silver armband och silver eller pärla örhängen. En annan sätt uttalande som håller med denna klädstil ofta ett par urblekta jeansshorts bärs över ett par tights.

  • Grunge har några inslag av punk rock.
  • Pearl Jam kom ut ur grungemusikscenen.

Relaterade artiklar