Vad är en sprintbult?

June 21

Rigg stift är en form av fästanordning som används i en mängd olika applikationer. Konfigurationen av låsniten gör det möjligt att vrida eller rotera de olika komponenterna, vilket gör det relativt enkelt att placera stiftet och säkra den med hjälp av olika typer av stift och bojor. Pins av denna typ används i en rad olika tillämpningar, inklusive olika typer av textilmaskiner, byggarbete, skeppsbygge och mark och luft transportfordon.

Grund låsniten är sammansatt av ett skaft, ett huvud, och ett hål. I användning, är skaftet att passera genom hålet, vilket resulterar i placeringen av skaftet vid änden motsatt huvudet. Tappen kan införas i läge, säkras sedan med någon annan typ av anordning, i praktiken skapar en förbindelse mellan två föremål samtidigt tillåta ett rimligt intervall av rörelse. Denna egenskap gör stiftet ett överlägset val att använda andra typer av enheter för att skapa anslutningen, såsom en ställskruv.

Det finns ett antal olika tillämpningar för gaffelbulten, särskilt i användningen av rigg. En har att göra med riggen på en segelbåt. När ihopkopplad med en twist schackel, skapar låsniten ett enkelt sätt att hålla komponenterna i riggen tillsammans, men ändå låta för en rad rörelse från höger till vänster. Pins av denna typ är också användbara vid montering i riggen för ett team av hästar eller som ett sätt att förbereda ett team av mulor för plöjning en trädgård.

En låsniten används också i konstruktionen av olika rörliga fordon, inklusive bilar och lastbilar. Eftersom stiften ger ett medel för att skapa en säker anslutning mellan komponenter samtidigt möjliggör ett litet utbud av rörelse, är de mycket mindre sannolikt att påverkas av alla typer av vibrationer från motorn eller på vägen. Samma allmän giltighet kan användas i olika typer av flygplan, inklusive passagerarplan.

Den låsniten anses vara ett bättre alternativ att andra fästanordningar, såsom ställskruven eller en bult. Ingen av dessa lösningar möjliggör absorption av sido stress som kan uppnås med hjälp av stiftet, vilket i sin tur kan hjälpa till att minimera risken för slitage på komponenterna i samband med användning av produkten. Även denna faktor är tilltalande i vissa projekt, det finns andra omständigheter där stressen av denna typ är minimal, och en bult eller ställskruv kan vara ett bättre alternativ.

Eftersom låsniten kan användas som en fastsättningsanordning i så många olika applikationer, kommer stiftet i en mängd olika storlekar. Större versioner är anställda i bygginställningar, samt när den används för riggning på en segelbåt, eller riggen på ett lag av husdjur. Mindre stift är mer allmänt används med motorer för bilar. Pins i olika storlekar kan köpas på lokala järnaffärer, liksom på många byggförsörjnings försäljningsställen.

  • Rigg stift är användbara som ett medel för att förbereda ett team av mulor för plöjning en trädgård.