Vad är effekten av ilska i relationer?

May 10

Effekten av ilska i relationer är nästan alltid en dålig. Människor som har en ilska problem som de inte har att göra med är mer benägna att surra ut på andra, förväntar sig värst från människor, och plocka slagsmål. Om situationen eskalerar till våld, kan det vara mycket farligare, och till och med dödliga. Även om detta inte är fallet, kan ilska i relationer förstör förtroende och kommunikation, och i många fall kommer att förstöra relationer helt. Personer med ilska frågor bör söka hjälp från en kvalificerad terapeut för att ta itu med problemet och reparera sina relationer.

I vissa fall, ilska i relationer beror på ett legitimt problem eller problem, såsom otrohet. I detta fall kan uttrycka ilska på ett sunt sätt och vidta åtgärder för att lösa problemet vara ganska fördelaktigt i det långa loppet. Ilska är inte alltid skadligt om det uttrycks med omsorg för den andra personens känslor, och om det inte är tillåtet att gro. Vissa par eller familjer tycker att civilstånd eller familjerådgivningen kan vara ett bra sätt att lösa ilska i relationer och gå förbi den med en ny förståelse av varandra. Om ilska uttrycks på ett ohälsosamt sätt, kommer dock uppstå problem.

Det finns ett antal olika sätt att ilska i relationer kan manifestera. Vissa människor kommer att hysa agg mot andra, och kommer att knäppa eller piska ut, men kommer inte att skrika eller slåss. De kan alltid anta det värsta i andra människor. Andra kommer plocka slagsmål, ringa folk namn, och skrika för att hantera alla typer av problem eller konflikter. Andra kan även få våldsamma och kränkande. Alla dessa kommer att orsaka skada på ett förhållande, men ett fysiskt missbruk relation är mycket farligt, och det är viktigt att söka hjälp om detta inträffar.

Effekterna av dessa typer av ilska i relationer är både omedelbara och långvariga. Det är svårt att lita eller kommunicera med en person som svarar i ilska för det mesta, vilket verkligen kan börja bryta ner relationen. Människor i dessa typer av relationer, kommer oavsett om de är romantiska eller platoniska vänskap, ofta börjar att dra sig från varandra, och kan till och med lett till fuska i vissa situationer. Med tiden kan ilska i relationer urholka relationen till den punkt där det inte längre är möjligt att upprätthålla. Personer som arbetar med ilska frågor kan finna detta upprepa om och om igen i sina liv, att de inte kan upprätthålla en relation; Detta är en av anledningarna är det så viktigt att söka hjälp.

  • Människor som hyser agg mot andra kan bara knäppa, eller piska ut.
  • Svårighet med att kontrollera ilska kan leda till högt blodtryck i alla inblandade parter.
  • Överdriven ilska i en relation kan leda till fysisk misshandel.
  • Som kommunicera med någon som piskar ut är svårt, kan ilska i en relation orsaka problem att bygga upp över tiden.