10 Livsmedel Du trodde var friska men är inte

January 31

Du undviker naturligtvis vetebaserade produkter när du anta en vete-fri livsstil. Experter rekommenderar också att du undviker bearbetade livsmedel som innehåller socker och vegetabiliska oljor. Dock går det mot allt du har fått lära om sunda kostvanor. Sedan början av 1960-talet, har konventionell visdom varit att äta en lowfat, högt kolhydratintag. Rekommendationerna förvandlats till att lägga till fler och fler fullkorn samtidigt hålla fettintaget nere. Trots en stadig minskning av fettkonsumtion, hastigheter av diabetes och hjärtsjukdomar fortsätter att stiga, tiggeri frågan: Är de kostråd korrekt?

Real-världen resultat och svar vetenskap som ifråga med en stor, fet "nej." Här är en lista över 10 allmänt rekommenderade "friska" livsmedel som är allt annat än. Bortsett från vete, märker hur många av dem innehåller socker och vegetabilisk olja.

Fullkornsbröd

Det är ingen hemlighet att diabetes är ett direkt resultat av blodsockerdrifter. Visste du att fullkornsbröd, den typ som rekommenderas för optimal hälsa, höjer blodsockret mer än de flesta godis?

Vete s ohälsosamma blodsocker effekter är det mest uppenbara problemet. Modern vete innehåller också mycket högre halt gluten än vete mals från höga, flödande korn som dina morföräldrar åt. Den modifierade versionen orsakar allergier och känslighet som leder till ledvärk, sköldkörtelsjukdom, diabetes och hjärtsjukdomar.

Agave nektar

Agave nektar brukar rekommenderas som ett substitut för socker. Förespråkarna hävdar att det är friskare eftersom, till skillnad sockerersättningsmedel som aspartam, är det naturligt. Egentligen visas bara plantan det kommer från i naturen. Den erhållna sötningsmedlet är en produkt av rigorös bearbetning och innehåller någonstans från 70 till 90 procent fruktos. Även den mycket baktalade hög majssirap har endast 55 procent fruktos. Och till skillnad från frukt, som har fiber för att bromsa effekterna av sin minimala innehåll fruktos, är agave högt kondens.

Canolaolja

Rapsolja blev populär i mitten av 1990-talet när tillverkarna försökte utnyttja sina friska enkelomättade egenskaper (liknande dem i olivolja). Men detta högförädlade olja härrör från raps bär föga likhet med den rapsolja som används i traditionell asiatisk matlagning. Modern rapsolja faktiskt beviljades "säkert tillstånd" av USDA 1985 utan någon testning. I dess nuvarande skick, är rapsolja kommer från genetiskt modifierade grödor som, när raffinerade blir hydro och producera extremt farliga transfettsyror.

Bran muffins

Stirrar dig i ansiktet på de flesta delis och kaféer är rack kli muffins. Muffins verka som en stor on-the-go måltid eftersom de är lätta att äta och ge viss fiber, men de är ett no-no. De flesta kli muffins kombinerar fullkorn med massor av socker och vegetabiliska oljor. Blodsockertoppar, inflammation och tarm irriterande är de osynliga biverkningar som kan uppstå när du konsumerar denna mat.

Fruktjuice

Ounce för uns, fruktjuice (t.ex. OJ) har så mycket socker som en kolsyrad läsk! Socker är socker när det gäller att höja blodsockernivån. Bortsett från en minimal mängd näringsämnen och fiber (som du enkelt kan få från andra livsmedel), fruktjuicer har lite att erbjuda och är bäst undvikas.

Granolastänger

Ungefär som OJ: s likhet med en cola, är granola bar helt enkelt en utklädd chokladkaka. Många gånger, närings sammanbrott och listan över både barer ingredienser är nästan identiska. Även om du kan hitta några barer som har en mix av nötter och kanske kokos som begränsar sockerhalten, mest beroende av tillsatt socker, hög majssirap och hydrerade vegetabiliska oljor.

Fettfria produkter

När du skapar "fettfria" eller "diet" mat, tillverkare ersätter vanligtvis fettet med massor av socker. Naturligtvis undvika eventuella ohälsosamma fetter såsom vegetabiliska oljor, transfetter och härdade oljor.

Oatmeal

Havre är ett korn, så att de kan orsaka effekter liknande de hos vete, särskilt för glutenkänsliga folks. Och många kommersiella havregryn produkter, som direkt smaksatt paket, innehåller alla typer av ohälsosamma tillsatser och socker.

Icke-grekisk yoghurt

De flesta kommersiellt marknadsförda yoghurtprodukter är verkligen full av mjölk från kor som tar antibiotika och tillväxthormoner; om att yoghurt är smaksatt, det vanligtvis också full av socker (ja, även de fruktsmaker). När du vill ha lite yoghurt, välj en vanlig grekisk yoghurt som innehåller helmjölk från betes-höjde kor. Du kan lägga till din egen frukt för smak.

Russin

Russin och andra torkade frukter är problematiska eftersom torkningsprocessen koncentrerar socker. Den höga sockerhalten orsakar blodsocker spikar, höja dina insulinnivåer och orsakar dig att lagra fett.