Vilka är fördelarna med Distansarbete?

June 16

För tusentals människor runt om i världen börjar arbetsveckan och slutar inne i sina egna hem. Dessa arbetstagare har upptäckt fördelarna med distansarbete, ett verk-at-home arrangemang mellan arbetsgivare och arbetstagare. Distansarbetare har ofta samma ansvar och arbetsbelastning som deras kontor motsvarigheter, men de kan utföra sina arbetsuppgifter utan en daglig pendla till en central plats. Inte alla yrken är lämpliga för distansarbete, men praxis brukar ses som en win-win situation för både arbetsgivare och arbetstagare.

Några av fördelarna med distansarbete är ekonomiska och miljömässig natur. En distansarbete arbetare behöver inte använda en gas-brinnande fordon för att nå sin arbetsplats. Det finns ingen specifik klädkod för de flesta distans, så det finns lite behov av dyra kemtvätt av företag klädsel. Istället för att spendera stora summor pengar på restaurangmat, distansarbetare är fria att laga mer ekonomiska måltider hemma. Distansarbetare kan också samordna sina arbetstider med familjen måltider.

Andra fördelar är mer social karaktär. Distansarbete arbetare kanske kan samordna sina arbetsscheman med makar som arbetar andra skift. Arbetande föräldrar kan ge sina egna daghem tjänster, vilket är en betydande besparingar över kommersiella daghem arvoden. Distansarbete föräldrar är ofta tillgängliga för medicinska nödsituationer eller andra behov. Arbeta hemma också tillåter arbetstagare att göra personliga möten med färre schemakrockar. Arbetstimmar missade under morgonen kan ofta göras upp under kvällen, till exempel.

Många arbete-at-home anställda upptäcka ännu fler fördelar med distansarbete över tiden. Arbetstagare som behöver en störningsfri miljö kan undvika den hektiska atmosfären i en typisk centraliserad kontor. Cheferna är mindre benägna att skapa hårt arbete för distansarbetare som förblir out-of-sight. Distansarbetare kan behöva göra enstaka utflykter till bolaget för konferenser eller orientering, men de är inte skyldiga att närvara tidskrävande dagliga möten. En av de viktigaste sociologiska fördelarna med att arbeta som en telecommuter är att undvika många av de mellanmänskliga farlighet en traditionell kontorsmiljö, såsom kontor politik, moral-skadande skvaller eller distraherande medarbetare.

  • Människor som telecommute kan fortsätta att arbeta under resan.
  • Nya föräldrar kan njuta av distansarbete eftersom de kan arbeta samtidigt ta hand om ett spädbarn.
  • Distansarbetare kan undvika de kontorspolitik som orsakar stress för många traditionella medarbetare.
  • Vissa stay-at-home pappor också göra deltidsarbete medan uppfödning ett barn.
  • En telecommuter kan arbeta från vilken plats som helst.
  • En person som telecommutes kommer inte ha att göra med kontor skvaller.
  • Distansarbete kan bidra till att undvika en bokstavlig pendla.