Vad är Press Cake?

September 26

Termen "presskaka" avser de fasta ämnena kvar efter något har tryckts ned för att separera de fasta ämnen och vätskor som det innehåller. Det finns ett brett spektrum av användningsområden för detta ämne, beroende på vilken produkt det kommer från. Som en allmän regel, konsumenter sällan stöter rent presskaka, eftersom det är resultatet av en industriell process, även om de utan tvekan använda produkter tillverkade med den.

Ett välkänt exempel på presskaka är kakao, de fasta material kvar efter kakaobönor pressas att extrahera deras kakaosmör. Kakao kan förfinas för att göra kakaopulver, och de kan också blandas med en mängd olika ingredienser, inklusive kakaosmör, för att göra äta choklad. Beroende på hur kakao behandlas, kan de användas i en mängd olika chokladprodukter, från chokladBeläggningar med kakao och oavsett oljor billigt just nu till gourmet tryffel tillverkade av hög kvalitet basingredienser.

En annan typ av presskaka är pressrester, det material som återstår efter oliver pressas för att göra olivolja, eller efter olika frukter pressas för att göra saft och vin. Pressrester används som gödsel i många regioner, och det kan också behandlas för att göra saker som vin pressrester, eller ges till djur. I vissa fall är frukt restprodukter bearbetas till olika koncentrerade produkter, såsom hälsotillskott. Fruktpressrester kan också destilleras för att extrahera användbara vitaminer och andra material som det innehåller, vilket är fallet med druvpressrester, som är beredda för för sin druvkärneolja.

Pressning av olika nötter och spannmål för oljor också producerar presskaka, som vissa fabriker brinna i sina ugnar för att generera energi. Dessa verksamheter kan också sälja sin presskaka som djurfoder, eller plöja tillbaka in i jorden för att berika jorden. Cake förblir också efter sojabönor pressas för att göra sojamjölk, i vilket fall den kan fermenteras för att göra andra sojaprodukter.

Medan presskaka saknar de flesta oljor och juice som den ursprungliga produkten innehöll, kan det ändå vara ganska nyttigt och ibland värdefull. Det kan fortfarande innehålla många vitaminer och mineraler, tillsammans med de kemikalier som gör mat smakar eller luktar ett visst sätt. De flesta fabriker som producerar presskaka hitta en användning för det, både ur en önskan om effektivitet och för att det är knappast avfall.

  • Kakaosmör är tillverkad av presskakaobönor, en process som producerar en typ av presskaka från återstående fasta kakaobeståndsdelar.