Vad är en östlig Red Cedar?

December 20

Den östra röd ceder, eller Blyerts-en, är en vintergröna träd hemma i den östra delen av Nordamerika, och det är den vanligast evergreen i den regionen. Från Kanada till Mexikanska golfen, kan trädet hittas växer vilt i var och en av USA öster om Great Plains. Det är också en populär landskaps val och kan användas som ett vindskydd eller integritet häck.

Detta träd inte en sann ceder träd alls utan istället är en variation av enbär. Dess många tunna grenar som kurvan kraftigt uppåt omfattas i mörka gröna, fjällande blad som kan vända rödaktig eller brun på vintern. Kvinnliga träd producerar blå enbär. Den östra röd ceder växer i en tät konisk form, med prover som mäter (5-15 m) 15-50 meter hög. Vissa skärmtak av dessa träd kan spridas upp till (9 m) 30 meter bred.

I trädgårdsskötsel och landskapsarkitektur, är östra röda cederträd ofta i grupper. Träden kan planteras tätt tillsammans i en rad för att göra en lång skärm, ger skugga och avskildhet utan att offra estetik. Dessa träd växer bra tillsammans och konkurrerar inte överdrivet om resurser, och de kan beskäras efter behov. De kan också växa i stenig, sandig eller annan mager jord. Rader av träd är ofta planteras som vindskydd för att kontrollera erosion och vindskador.

Lumber tagen från östra röd ceder är ett rött, doftande och stark trä. Veden står upp till elementen och motstår röta, vilket gör det lämpligt för stängselstolpar. Det ofta används för att göra möbler, speciellt kistor, köksskåp och liknande bitar. Malar stöts bort av doften av östra röd ceder, vilket gör träet idealisk för kläder lagring. Den används ofta för att göra pennor också.

Andra delar av den östra röd ceder används allmänt också. Juniper olja som utvinns ur trädets kvistar och löv används i parfymtillverkning och aromaterapi. Konerna används för att smaksätta gin, och dekokter gjorda av bären och bladen har använts som traditionella naturläkemedel.

Lämnas utan tillsyn, östra röda cedrar kan bli invasiva, kvävning ut andra växtarter och dominerar landskapet. Snabb tillväxt och täta skärmtak hindrar solljuset från att nå mindre anläggningar. Trädet är särskilt utsatt för brand, och i det förflutna, löpeldar kontrollerade trädets spridning. Med utbyggnaden av bebyggd mark, avsiktlig kontrollerad bränning och skärning används för att hålla röd ceder populationer ner.

  • Den östra Red Cedar är en form av enbär.