Vad Är Amon Carter Museum?

June 1

Den Amon Carter Museum, eller mer formellt Amon Carter Museum of American Art, är ett konstmuseum etablerad i Fort Worth, Texas 1961. Den skapades genom ett arv i vilja Texan utgivare Amon G. Carter och namnges i hans ära. Den Amon Carter Museum nu rymmer en stor samling av amerikanska målningar, illustrationer och skulpturer samt en av de mest prestigefyllda samlingar av amerikansk fotografi i landet.

Den innehåller mer än 6000 målningar, skulpturer och teckningar i många stilar av amerikanska konstnärer från hela den amerikanska historien. I museet finns verk av många viktiga amerikanska konstnärer, såsom målare Georgia O'Keefe och Thomas Cole och skulptören Paul Manship. Den har också en samling av många andra föremål från de senaste två århundradena, såsom utskrifter, litografier, och illustrerade böcker.

Den Amon Carter Museet har också en extremt stor fotosamling som innehåller mer än 40.000 fotografiska tryck och flera hundra tusen fotonegativ och OH. Dessa inkluderar tusentals bilder av Eliot Porter, en av pionjärerna inom färgfotografering samt bilder från andra framstående amerikanska fotografer, som Ansel Adams och Alfred Stieglitz. Samlingen spänner historia amerikanska fotografi, innehåller fotografier som går så långt tillbaka som 1840-talet.

Byggnaden var ursprungligen ganska små, men har genomgått flera tillägg till sin ursprungliga konstruktion som museets samling har vuxit och är nu flera gånger sin ursprungliga storlek, som omfattar mer än 100.000 kvadratmeter (9290 kvadratmeter). Utöver sina utställningar, Amon Carter Museum innehåller också ett forskningsbibliotek tillägnad amerikansk konsthistoria och historia i den amerikanska västern, en bokhandel, och lagringsmöjligheter för konst för närvarande inte på utställningen. Det finns också utbildningsmöjligheter för lärare att lära sig om undervisning konst till sina elever och en bibliotek av utbildningsmaterial för skolor, högskolor och hem schoolers.

Museet var ursprungligen tänkt som Amon G. Carter. Carter var ägare av den populära Fort Worth Star-Telegram tidningen, som hade den högsta cirkulationen av någon tidning i södra USA under flera decennier under första halvan av 20-talet, och en frispråkig och allmänt kända medborgar booster och popularizer av hans hemstat Texas, speciellt Fort Worth. Vid hans död 1955, hans vilja innehöll en bestämmelse för att bygga ett konstmuseum i Fort Worth som skulle inhysa sin egen konstsamling och ägnas åt amerikansk konst i allmänhet. Museets samling började med flera hundra målningar och skulpturer av Charles Marion Russell och Frederick Remington, två konstnärer som hade specialiserat sig på bilder av den amerikanska Old West, vänster till museet av Carter själv.