Vad är Elektro Cloth?

November 22

Elektrostatisk duk är tyg som typiskt behandlas med kemikalier så att den blir negativt laddad. Detta är användbart när du damning, eftersom den negativa laddningen av duken drar i dammpartiklar med större lätthet. Du hittar elektro trasa i tvättbara former, i engångs former, och det används ofta på produkter som dammsugare för att förbättra sin förmåga att plocka upp smuts. Det enda klagomålet med materialet är att ibland elektro trasa kan lämna bakom en oljig återstod, men detta sker sällan.

Det finns en stor debatt bland de som damm huruvida elektro duk är bättre än mikrofiberduk. Mikrofiberduk innehåller minimala fibrer, vilket innebär varje del av duken är utmärkt för att fånga små bitar av damm. Åsikter som är bäst är påverkade till förmån för båda, med inget entydigt svar på vilken duk är bättre för damning. I branscher, särskilt i skapandet av saker som dammsugare, elektrostatisk trasa i allmänhet att föredra framför mikrofiberduk, men i många fabriker som producerar glas eller belagda komponenter, är mikrofiber det vanligare valet.

Vissa människor undrar också om elektro trasa kan förlora sin förmåga att dra till sig damm efter tvätt. De flesta som använder detta tyg finner detta inte är fallet, och duken fortfarande kvar eller plockar upp en laddning när den är helt torr. Ett alternativ till båda dessa typer är pappersprodukter tillverkade främst av microfiber material, såsom Swiffer dammvippor eller moppar. En del människor föredrar dessa för att eliminera damm och gillar bekvämligheten med att kunna kasta ut smutsiga. Andra menar att avyttring av Swiffer moppdynor och damm kuddar lägger helt enkelt att miljöskuld och föredrar grönare alternativ för att använda återanvändbara och tvättbara trasa.

Både elektro tyg och tyg gjord av microfiber kan vara till hjälp för rengöring av sådana poster som inte bör få våt. Medan en våt pappershandduk är till hjälp för rengöring gott om ytor, elektriska artiklar som skärmar av TV-apparater eller datorskärmar är säkrare om de dammas med torrt material. På samma sätt kan elektro trasa vara ett bättre val för att damma runt apparater, tv-apparater, datorer och liknande för att undvika att få fukt till elektriska delar.