Vad är historia General Motors?

April 1

General Motors Corporation är den näst största biltillverkaren i världen, strax efter Toyota. Det grundades 1908 av William C. Durant, i Flint, Michigan, och har alltid varit en innovatör inom fordonsteknik. General Motors sysselsätter mer än 250.000 människor runt om i världen, med totala tillgångar på runt $ 149.000.000.000 $ (USD).

William C. Durant var en av de tidiga pionjärerna inom bilar. Han var son till Michigan guvernör, Henry H. Crapo, och genom 1890-talet hade en lyckad häst och vagn affärer i Flint. År 1904 blev han närmade sig för att bli chef för Buick, en position som han hoppade in helhjärtat. Han snurrade hans framgång som chef för Buick för att skapa ett holdingbolag 1908, som han döpt till General Motors Company. Detta företag köpte sedan Oldsmobile, Cartercar, Ewing, Elmore, Cadillac, och företaget som så småningom skulle bli Pontiac.

Nästa år förvärvade Durant Reliance Motor Truck Company och Rapid Motor Vehicle Company, som så småningom skulle bli grunden för General Motors lastbilen. Allt detta köp ledde till en ganska stor del av skulden, cirka $ 1.000.000 dollar, som hölls mot Durant av bankirer som finansierade företaget. Som ett resultat, var Durant bort från ledarskap i 1910, och fortsatte med att bilda Chevrolet företaget. Använda resurser han gjort genom Chevrolet, Durant organiserade en aktie återköp av General Motors, och 1916 regener sin befattning som chef, vilket Chevrolet med honom. År 1920 Durant togs bort för gott av Pierre S. Du Pont, som skulle vara i stort sett under kontroll förrän runt 1950.

Genom 1920-talet, General Motors Company expanderat till en global marknad, och byggde sig som ett företag som tillhandahålls makt, prestige, och alternativ. Till skillnad från Ford företaget, som fokuserade på lägre kostnader och lägre priser, General Motors riktade konsumenter som hade pengar att spendera på produkter med fler funktioner. I slutet av 1920-talet och 1930-talet, hjälpte General Motors skapa Greyhound busslinjer, till stor del ersätta det befintliga järnvägssystemet, och köpte ut streetcar företag att ersätta dem med i-staden bussar.

Under andra världskriget, General Motors företag producerade en hel del vapen och militära fordon, både för de allierade och axelmakterna. Även vid den tidpunkt då företaget försökte distansera sig från sitt tyska Opel företaget, efter kriget blev det uppenbart att det i själva verket hade varit en samlad insats för att dra bort av Germanyâ € s behov av lastbilar, landminor, och torped detonatorer. VP av den amerikanska grenen av General Motors, Graeme K. Howard uttryckte även hans hårdnackat pro-nazistiska åsikter i sin bok, Amerika och en ny världsordning.

Efter kriget, General Motors fortsatte att växa enormt, blev snabbt den största bolag i USA. Denna period av oblyga välstånd, då president General Motors, Charles Erwin Wilson, utsågs försvarsminister enligt Eisenhower skulle pågå fram till slutet av 1950-talet. Genom 1960-, 1970-, och 1980-talen, General Motors hade en svår period, där många av dess produkter kom under attack för dåligt utförande, notably Chevrolet Corvair, om vilka Ralph Nader skrev sin central bok, Den livsfarliga bilen.

1980 och 1990 var en period av fortsatt svårigheter för General Motors, som plågas av konkurrens från japanska företag. I slutet av 1990-talet den slutligen verkade på väg till återhämtning, med lager ökar och försäljningen stabiliseras. Detta förändrades allt efter den 11 september 2001, då företaget igen började vacklande. För de närmaste åren General Motors överlevde umbäranden efter umbäranden, tills lågkonjunkturen under 2008, vid vilken punkt de verkade på kanten av konkurs, och var ytterst räddats av den federala regeringen, som lämnar sin framtid osäker.

  • General Motors är anknutet till Michigan, och mer specifikt Detroit.