Hur väljer jag det bästa Dry Scalp Shampoo?

July 24

Torr hårbotten kan orsakas av flera olika faktorer, från enkla fall av torr hud som är vanliga under vintermånaderna till kroniska sjukdomar som psoriasis och eksem. Välja den bästa torr hårbotten schampo bör börja med att identifiera källan till problemet genom att ha den utvärderas av en läkare eller hudläkare. När du vet vilka ingredienser för att leta efter, att välja rätt schampo blir en fråga om budget och personliga preferenser.

För enkla fall med anknytning till torr hud från den hårda vinterluften, att välja den bästa torr hårbotten schampo är sekundärt till att välja de bästa schamponering praxis. Snarare än att fokusera på schampo, sträva efter att använda en oljebehandling minst en gång i veckan för att hjälpa stimulera din hairâ € s egen produktion naturlig olja. Även om du kan köpa behandlingar på en skönhetssalong eller butik, är det lika lätt att göra din egen hemma med hjälp av kokos eller olivolja. Under vintern, försök att schamponera håret mindre ofta och använd ett milt schampo utformad för torrt hår.

När du letar efter den bästa torr hårbotten schampo, de ingredienser som arenan € t närvarande är lika viktiga som de som är. Några huvudingredienser är gemensamma för kommersiella schampon kan vara mycket torkning hårbotten. Dessa inkluderar tillsatta dofter eller kemikalier som ftalater och natriumlaurylsulfat. I många fall har dessa ingredienser som inte direkt hjälpa till att städa ditt hår, utan används för att skapa den skummande effekt som konsumenterna har kommit att förvänta sig i sina hår och kropp rengöringsprodukter. Schampo behöver inte skum för att fungera.

Den bästa torr hårbotten schampo för de med psoriasis innehåller typiskt ingredienser såsom stenkolstjära och salicylsyra. Båda är tillgängliga över disk så länge halterna av dessa kemikalier följa regler. Vid användning av schampo som innehåller stenkolstjära och salicylsyra acide, tillämpa dem enbart till hårbotten, eftersom de kan vara skadligt för resten av ditt hår. Följ upp med en icke-medicinska balsam inte din hudläkare säger något annat.

För extrema fall kan du behöva ett recept-styrka torr hårbotten schampo. Dessa innehåller oftast högre koncentrationer av stenkolstjära och salicylsyra, liksom andra potentiellt nyttiga ingredienser. Det är viktigt att följa din dermatologistâ € s anvisningar noga, eftersom du kan behöva för att använda dessa lite annorlunda än du gör ditt vanliga schampo; I vissa fall kan denna typ av torr hårbotten schampo ens behöver vara kvar på över natten.

  • Schamponering av håret mindre ofta kan lindra en torr hårbotten.
  • Vissa schampon är tillverkade speciellt för att behandla mjäll.