Vad är Pneumatic Otoskopi?

January 15

Pneumatisk otoskopi är en procedur som används för att fastställa den aktuella nivån på förflyttning i samband med en trumhinna. Läkaren använder en enhet som kallas pneumatisk otoskop att observera hur trumhinnan reagerar på förändringar i trycket. Ett förfarande av denna typ används ofta när det finns en misstanke om någon typ av infektion eller en vätskeansamling i mellanörat.

Processen att genomföra en pneumatisk otoskopi är enkel som kräver väldigt lite tid. Chefen för otoskop placeras i en position som gör att läkaren att använda en lins för att få en klar bild av trumhinnan. När enheten är rätt placerad, är den lilla gummi glödlampa på otoskop deprimerad, skapat en liten puff av luft som kommer in i örat. Detta skapar en förändring i tryck mot trumhinnan, och gör det möjligt för läkaren att observera hur trumhinnan reagerar på tryckförändringen.

Om den pneumatiska otoskopi avslöjar att trumhinnan rör sig lätt när förändringen i lufttrycket skapas, är det en bra indikation på att ingen vätska har samlats i mellanörat. Samtidigt, kommer utseendet på trumhinnan också bidra till att indikera närvaron av en infektion som kräver behandling för att lindra känslan av fullhet i örat och i näsgångarna att patienten sannolikt känsla. Eftersom den pneumatiska otoskopi tar bara några minuter att utföra och resultaten mycket lätt att läsa, kan läkaren ställa en diagnos omedelbart och påbörja lämplig behandling.

Patienten behöver inte göra någonting som förberedelse för att genomgå en pneumatisk otoskopi. Om det finns en samling av överdriven öronvax, kommer läkaren vidta åtgärder för att ta bort vaxet innan proceduren påbörjas. Detta gör det mycket lättare att få en tydlig bild av tillståndet av hörselgången i allmänhet, och trumhinnan i synnerhet.

Medan den pneumatiska otoskopi pågår, är det absolut nödvändigt att patienten håller väldigt stilla. Eftersom läkaren håller otoskop i ena handen och med den andra handen för att försiktigt flytta örat behov patienterna ofta vara till hjälp att kunna ligga platt på en undersökningsbrits, med huvudet vänt för att ge enkel tillgång till örat som testas . Medan patienten är sannolikt att uppleva ett visst obehag när en infektion är närvarande, varar otoskopi för bara några ögonblick, vilket gör det mycket lättare att hantera smärtan tills testet är slutfört. När behandling för allt som är fel med örat pågår, den snabba svar på medicineringen gör vanligtvis kort period av smärta under otoskopi verkar oviktiga.

  • Den otoskop - även kallat ett auriscope - har ett starkt ljus och förstoringsglas, så läkarna att titta djupt inuti öronen.
  • Pneumatisk otoskopi är en procedur som används för att fastställa den aktuella nivån på förflyttning i samband med en trumhinna.