Hur man ska fastställa en metod för personalutbildning

June 18

Du kan behöva träna dina nya anställda (och nuvarande anställda) i ett affärsområde. Välj en träningsmetod som är lämplig för dina anställda, samt det område där du tränar dem.

Några av de vanligaste tränings inkluderar

  • Internutbildning. Du kanske kan erbjuda eller ordna utbildning i givna ämnen, till exempel säljteknik eller tidsplanering, eller workshops om särskilda program. Inte bara är internutbildning kostnadseffektivt, men du kanske kan ordna flera korta träningspass för att rymma scheman, liksom.
  • Utanför seminarier och konferenser. Seminarier och konferenser är ett utmärkt sätt att tillhandahålla utbildning när ingen i din verksamhet har särskild kompetens. Hölls vid en offentlig plats, till exempel ett hotell eller konferensanläggning, de flesta seminarier kräver att du förregistrera.

    Kostnaden kan variera från mindre än $ 100 per person till så mycket som $ 500 eller mer för en endagssession, beroende på ämnet. Typiskt, desto fler människor du registrerar, desto större rabatt får du.
  • Undervisning ersättning program. Studieprogram ersättnings itu med långsiktiga utbildningsbehov karriärutveckling, som ledarskap eller avancerad certifiering i ett visst område. Normalt ersätter ett företag medarbetare för en procentsats (eller alla) av de kostnader som hänför sig till kurser som den anställde tar.