Vad är ett fastighetsbolag Sublet?

April 14

En fastighet andrahandskontrakt är ett avtal mellan två eller flera personer som är både hyresgäster. Den person som erbjuder fastigheten är den primära hyresgästen eller hyresgästen och har ett avtal med ägaren av fastigheten. Han eller hon kan, möjligen, tillåtas att hyra fastigheten till någon annan, och denna person kan kallas subletter. Det finns olika konfigurationer i denna form av dubbel hyra. Ibland kan en hyresgäst kan hyra ut ett rum eller halv privilegier till fastigheten till en rumskompis, eller alternativt, kan den primära hyresgästen inte inneha egendomen och hyr den till någon annan att ockupera för kortare eller längre perioder.

Andrahands fastighet med primära och sekundära hyresgäster är en relativt vanlig praxis. Det finns många områden där rättigheter att göra detta är enligt lag eller om de styrs av enskild hyresgäst och hyresvärd avtal. Ibland kan en fastighet inte subleased på ett lagligt sätt, och detta kan vara förödande för den sekundära hyresgästen. En arg hyresvärden som får reda annan hyresgäst är olagligt andrahandsuthyrning kan kvitta en kedja av hyres vräkningar.

För att undvika detta, att människor som vill hyra ut egendom från en primär hyresgästen behov vara säker på att de har vissa skydd på plats. Först bör de kontrollera att den primära hyresgästen är juridiskt kunna hyra fastigheten och / eller har tillstånd från hyresvärden. Itâ € s inte alltför svårt att se varför detta är viktigt. Skulle reparationer behövs, skulle den person ockuperar fastigheten behöver veta vem du ska kontakta för att få hjälp. När någon verifierar lagligheten av andrahandsuthyrning, kan de sedan koncentrera sig på ett juridiskt kontrakt som tydligt kommer att bokstavera rättigheter och skyldigheter för alla parter.

Vissa sekundära hyresgäster undrar om itâ € s lagligt att debiteras mer hyra än vad som betalas av den primära hyresgästen. I de flesta fall är det, även i regioner där hyreslagar existerar. Människor kan hänvisa till deras specifika region för att se om det finns mössor eller gränser för hur mycket hyra som kan laddas.

En annan situation med fastighetsandrahands är hur rättigheter preciseras mellan rumskamrater. Vissa rumskamrater hyra en lägenhet tillsammans. De delar ett gemensamt ansvar för hyra, skadestånd och et cetera.

Andra rumskamrater har mer av andrahandsscenariot. En sekundär hyresgästen hyr ett rum eller hälften av egendom från en primär hyresgästen. Denna överenskommelse bör verifieras som laglig. Ännu viktigare, sekundära hyresgäster har att avgöra om de vill dela hälften ansvar för saker som skador och har sina namn sätta på ett leasingavtal. Om den primära hyresgästen har ockuperat fastigheten för en längre tid, kan det finnas skador sekundär hyresgästen ansvarar inte för, och detta kan innebära att förlora en stor del av en insättning på vägen. Att få en besiktning av fastigheten av hyresvärden kan vara ett sätt att minimera denna risk, och andrahandsuthyrning kan också minska risken, eftersom rumskamrater kan fatta beslut vid tiden för uthyrning om eventuella skador som nu kan finnas på fastigheten.

  • En andrahandsuthyrning kontrakt kan vara ett alternativ för personer som kommer att vara borta under en längre tid, men är under kontrakt för en månatlig betalning för en fastighet.
  • Andrahands fastighet med primära och sekundära hyresgäster är en relativt vanlig praxis.
  • Andrahandsuthyrning egendom ofta styrs av en hyresgäst och hyresvärd avtal.