Vilka är de olika typerna av Yoga för äldre?

April 3

Det finns flera typer av yoga för äldre. Ett antal av poser, eller asnas, är lämpliga för äldre, såsom plankan pose eller katt och ko. Andra typer av yoga för äldre inkluderar stilar som är beroende av användandet av rekvisita, såsom Iyengar yoga och stol yoga. Äldre människor som utövar yoga kan finna att de sover bättre på natten, må bättre, och kan se en viss förbättring av kroniska sjukdomar som diabetes och högt blodtryck.

Typer av yoga för äldre omfattar Iyengar, som startades av BKS Iyengar. Utövaren använder rekvisita som ett block, en filt eller ett bälte för att hjälpa henne komma in i en pose korrekt. Rekvisita kompensera för eventuell brist på styrka och flexibilitet en utövare kan ha och hjälpa henne att anpassa sin kropp så att hon kan få ut det mesta av en asana. Enligt Iyengar, är att använda rekvisita inte ett sätt att fuska eller ta den enkla vägen ut, utan en nödvändighet eftersom alla har en annan kropp.

Till exempel kan en äldre yoga utövare placera en yoga-block under henne ländryggen för stöd under en gudinna pose eller liknande pose. Hon kan sitta upp på en filt för att hjälpa henne böja längre fram under en sittande framåt böj. I vissa fall kan en utövare får tillräcklig flexibilitet när du använder prop att hon inte längre behöver det efter en tid.

En annan typ av yoga för äldre är stolen yoga. När människor tränar stol yoga, utför de poserna på en stol i stället för den traditionella mattan. Stol yoga ger seniorer att utföra modifierade versioner av traditionella poser, såsom framåt böj, på ett sätt som är mindre ansträngande och bättre anpassade till deras muskelstyrka och flexibilitet. Att sitta på en stol kan vara mindre skrämmande för vissa äldre människor än ligger på golvet på en matta.

Äldre yogis kanske kan utföra några poser utan hjälp av rekvisita. Yoga för äldre klasserna kan omfatta plankan pose, där utövaren stödjer sig på hennes underarmar och tår, ryggen hålls i en linje parallellt med golvet. Vissa yogis kan försörja sig på knä för att göra posera lite lättare.

  • Yoga för äldre kan bidra till att främja god sömn.
  • De äldre kanske inte kan göra yoga på en golvmatta, men kanske kan ändra poser till en stol stil yoga.
  • Äldre människor som utövar yoga kan se en förbättring i kroniska sjukdomar som diabetes och högt blodtryck.