Vilka är Harlequin Shrimp?

April 17

Harlequin räkor, även känd som Hymenocera picta picta, är en typ av sällsynt räkor som ligger i Indiska oceanen och Stilla havet. Dessa räkor lever på korallreven i sprickor eller under stenar och ofta bo i samma område i månader eller år. De finns vanligen i par, eftersom de är monogama varelser som livskamrat. Harlequin räkor mått mellan 1 och 2 inches (2 och 5 cm) i längd, med den genomsnittliga räkor är ca 1 tum lång (2 cm). I allmänhet, män är mindre i storlek än honor.

Vissa djur kamouflera med sin omgivning för överlevnad. Harlequin räkor är ljusa i färgen, med sina kroppar rosa-vita och prickade med rosa, lila eller röda fläckar. I fråga om att överleva, kan det tyckas märkligt att harlekin räkor är så märkbar i deras färg. Medan vissa djur smälta in för att överleva, men andra står ut att hålla rovdjuren borta; Detta beror på att i det vilda, när ett djur är ljus till färgen, ofta betyder det att den är giftig. Eftersom det inte funnits några fynd av gifter i harlekin räkor, är det tänkt att den ljusa färgen ger bara intrycket av toxicitet.

Harlequin räkor noteras för sina matvanor. De livnär på natten och mestadels lever på sjöstjärnor, lokalisera dem genom doft. Eftersom dessa räkor oftast lever i par, de arbetar tillsammans för att attackera sitt byte. De bända en starfishâ € s vapen från berget och sedan välta det att livnära sig på sina tube fötter.

Räkor långsamt foder medan sjöstjärnor fortfarande lever. De håller bytet immobiliserade och, i vissa fall, de till och med mata den för att hålla den vid liv, så att de kan fortsätta att äta det senare. Det kan ta dagar för räkor att livnära sig på en sjöstjärna. Det är möjligt för bytet att fly, men det skulle ha att koppla loss från sin egen arm att göra det.

När äga harlekin räkor, är det nog bäst att ha dem i par. Även om många människor hålla, eller vill behålla, harlekin räkor i sina akvarier, kan det vara svårt att hålla dem i fångenskap på grund av deras kost. En ägare skulle behöva ge levande sjöstjärna för mat, vilket kan bli dyrt med tiden. Ibland kommer det också att ta ett tag att hitta rätt typ av sjöstjärnor att den särskilda räkor äter. Om räkor inte är ordentligt omhändertagen, kommer den inte överleva så länge som det normalt kunde.

  • Sjöstjärna är den viktigaste bytet av harlekin räkor.
  • Harlequin räkor lever på korallrev.