Ställa dina Xcode inställningar

February 26

Du måste arbeta inom ramen för ett Xcode projekt för att utveckla en iOS-app. Xcode ger dig alternativ galore. Du har förmodligen inte kommer att ändra någon av dem tills du har lite mer erfarenhet av programmering under bältet, men några alternativ är faktiskt värt att tänka på nu.

Följ dessa steg för att ställa några av de inställningar du hittar användbara:

 1. Med Xcode öppet väljer Xcode → Inställningar från huvudmenyn.
 2. Klicka på fliken Beteenden högst upp i fönstret Inställningar för att visa panelen Beteenden.

  Fönstret Xcode Inställningar uppdateras för att visa panelen Beteenden.

  Den vänstra sidan av rutan visar rutan Events (avbockningarna indikerar händelser som är inställd), medan den högra sidan visar de möjliga åtgärder för en händelse.

 3. Välj (spring) Genererar utgång i den vänstra kolumnen och välj sedan Show, Hide, eller om No Utgångs Göm alternativ från Debug området popupmenyn till vänster om debugger i den högra rutan.

  Detta steg styr vad som visas när du kör din app. Som standard kommer du att upptäcka att kryssrutan för att visa debugger i Debug området väljs.
 4. Välj andra alternativ från den vänstra kolumnen (kanske (Build) Startar, (Build) Genererar nyemissioner, (Build) lyckas, och (Build) misslyckas)) och experimentera med de alternativ som finns.

  Du kan länka en händelse med att spela ett ljud eller har en händelse utlöser ikonen Xcode studsar upp och ner i Dock. Du kan ändra många alternativ i panelen Beteenden. Ta en titt genom dem och experimentera - de kan göra ditt liv mycket enklare.

  Denna figur visar de beteenden som valts för om körningen pausas. (P AAnvända: de kör hits, säg, en brytpunkt.) Vissa tycker om att ha en sund informera dem om de är upptagna dagdrömma (ubåt verkar som en lämplig ljud att spela här).

  Ställa dina Xcode inställningar

  Denna figur visar de beteenden som har valts för om en bygga misslyckas. Ett ljud är bra för denna händelse också. Du kanske också vill ha Emissionen navigator displayen. Det är också bra att ha det navigera till den första nyemissionen.

  Ställa dina Xcode inställningar

 5. Klicka på fliken Downloads längst upp i fönstret Inställningar och välj sedan Dokumentation i den segmente kontrollen.
 6. Markera söka efter och installera uppdateringar kryssrutan Automatiskt, och klicka sedan på Kontrollera och Installera nu knappen.

  Detta steg säkerställer att dokumentationen finns up-to-date och gör att du kan ladda och tillgång annan dokumentation.
 7. 7. (Valfritt) Klicka på fliken Teckensnitt & färger längst upp i fönstret Inställningar och använd alternativen för att ändra din arbetsyta tema.
 8. (Valfritt) Klicka på fliken Textredigering längst upp i fönstret Inställningar och ställ dina textredigeringsinställningar.

  Du kan ställa in indrag bredden till 2 i fördjupningen inställningar för att få så mycket kod på en linje som möjligt.
 9. Klicka på den röda knappen Stäng i det övre vänstra hörnet i fönstret för att stänga fönstret Xcode Inställningar.