Hur förhindrar jag Förstoppning?

November 11

Förstoppning är en obekväm tillstånd där en individ är för tillfället inte kan eliminera avfall naturligt. Uppsvälldhet och smärta i buken är bara två av de vanligaste symtomen är förknippade med detta tillstånd. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att förhindra förstoppning och aldrig behöva uppleva smärta och obehag i samband med denna sjukdom.

Bra kost är en av de viktigaste faktorerna för att förebygga förstoppning. Konkret kommer konsumerar livsmedel som innehåller mycket fibrer hjälper till att lägga bulk till avfall och låt den gå genom tjocktarmen med större lätthet. Medan vissa människor väljer att använda någon form av tillägg för fiber, kan du få allt du behöver genom att lägga till fullkorn, frukt och många grönsaker till alla dina måltider.

Du kanske också tycker att det är lättare att förebygga förstoppning om du minimera eller eliminera vissa livsmedel från din kost. Ägg och ost ibland orsaka individer att bli förstoppad, om de konsumeras i stora mängder. Köttkonsumtionen kan ha en liknande effekt, även om vissa människor rapporterar att konsumera stora mängder rött kött kan leda till diarré. I allmänhet, färska och frysta livsmedel är mindre sannolikt att orsaka problem än förädlade livsmedel.

Tillsammans med att äta rätt mat, dricka rätt vätskor kommer också att bidra till att förebygga förstoppning. Vatten i särklass är det bästa alternativet när det gäller att hålla dina tarmar kan förflytta avfallet naturligt. Tänk på att inte alla vätskor kommer att förhindra förstoppning. I själva verket kommer stora mängder av kaffe, svart och orange pekoe te, och alla typer av läsk faktiskt torkar din kropp och gör dig mer mottaglig för att utveckla förstoppning.

Medan många människor är inte medvetna om det faktum, kan en stillasittande livsstil faktiskt främja utvecklingen av förstoppning. Att välja att vara fysiskt aktiv innebär inte spendera timmar på gymmet varje dag. Ta en rask promenad eller delta i någon lätt motion i minst en halvtimme varje dag kommer att hjälpa ditt system att fungera korrekt.

Många av de strategier som används av vuxna för att förebygga förstoppning kan också användas med samma framgång med spädbarn. Något så enkelt som att byta formler eller mata ditt barn fler mosade äpplen kan vara allt som behövs för att förhindra barnet förstoppning och låt ditt nyfödda att vara fri från smärta i samband med tillståndet. I allmänhet kommer att göra en kostomläggningen önskat resultat på mindre än ett dygn.

Att lära sig att förebygga förstoppning är inte en svår uppgift. Genom att hålla fysiskt aktiv, äta rätt mat, och dricka rätt vätskor, kommer du kraftigt minska dina chanser att någonsin behöva ta itu detta tillstånd. Skulle du utvecklar förstoppning trots att äta och dricka ordentligt, se en läkare. Det kan finnas en underliggande fysisk kondition som skulle kunna avhjälpas med relativ lätthet.

  • De som blir förstoppad och samtidigt bibehålla en hälsosam kost bör kontakta läkare.
  • Katrinplommon kan hjälpa till med tarmrörelser.
  • Att äta en balanserad kost med mycket frukt och grönsaker bidrar till att förebygga förstoppning.
  • Konsumerar flera glas vatten per dag är en förebyggande åtgärd mot förstoppning.
  • Tillfällig förstoppning i allmänhet ingen anledning till oro.
  • Laxermedel kan hjälpa till att lindra förstoppning.
  • Kostfiber, som den som finns i bönor, kan hjälpa till med förstoppning.