Vad är Oden?

August 27

Många japanska regelbundet delta i en traditionell maträtt som kallas oden, som är en en-skål måltid består av flera olika och näringsämnen. En populär vintertid recept, diners kan antingen välja från en färdig oden pott i butiken eller vägkanten stativ, eller de kan välja sina element från en lista med ingredienser på en meny. Dessa är sedan kastas i en skål med en bekant miso-stil fiskbestånden kallas dashi att skapa en gryta som är fullmatat med nya smaker.

Detta recept är en utlöpare av en annan japansk favorit, misodengaku, vilket är en tofu-lastad misosoppa. vissa kockar började göra denna maträtt med tofu och en annan typ av soppa, dashi. Detta kombinerar en snabb skaldjursbuljong med kelp och soja. En miso, däremot, är tillverkad av olika korn och linser, bestående först en jäsningsprocess före användning i en soppa, oftast som en färdigköpta kub eller pasta. Båda soppor har gemensamma tillsatta ingredienser men som skull, vitlök, champinjoner, ingefära och även socker.

Vissa restauranger eller stativ har menyer som ger kunderna möjlighet att välja sin favorit Oden kombinationer. Enligt Bento webbplats, gemensamma element, dock kokas potatis och ägg, stekt eller grillad tofu, vita rädisor kallas daikon, och konbu, vilket är den kelp som har kokar i fiskbeståndet. Dessa bitar är vanligen bundna till prydliga små rosetter.

Som lager simmers med kelp, potatis, daikon, tofu och soja, är andra ingredienser anordnade i skålen. När potatisen och andra ingredienser genom kokas, är de sedan hälls i skålen. Buljongen gör skålen en soppa, men det verkligen blir sås för flera element som tillagas av andra metoder som grillning eller bakning.

Detta är bara baslinjen av potentiella ingredienser för medley - snack versionen. För mer pengar, kan diners festa på fisk kakor gjorda av haj eller bleka, fickor tillverkade av tofu med nudlar och svamp inuti, och även gyusuji - senor av en ko, stuvade i lager. Hela bitar av fisk kan läggas till, som kan Grillspett av tentacled skaldjur som bläckfisk och bläckfisk.

Oden ofta serveras med saltgurka och vitt ris samt en senap dipsås. Också allmänt tillgängliga är konnyaku, vilket är en knöl som koagulerade till genomskinliga, Jello-liknande kuber, samt shumai fläsk-fyllda friterade dumplings. Dessa är antingen belagda i buljong eller serveras på sidan.

  • Octopus tentakler kan sättas till oden.
  • Daikon är vanligt i oden.
  • Kokt potatis är en vanlig ingrediens som finns i oden.