Vad är Impact Biomechanics?

Impact biomekanik är studiet av vad som händer med den mänskliga kroppen efter en inverkan, liksom bilolyckor, faller, och idrottsskador. Detta fält blandar teknik och medicin för att utveckla bättre säkerhetssystem och behandlingsalternativ för personer som deltar i stötskador. Alla som rider i en bil eller spelar sport, bland mycket annat, är direkt gynnas slag biomekanik forskning, och kanske aldrig veta det. Till exempel, orsakade forskning inom detta område en radikal omarbetning av bil streck mönster att förebygga skador som svår skallskada orsakad av utskjutande knoppar i dåligt placerade positioner.

På detta område kan forskarna arbetar med mänskliga kadaver samt vävnads simulatorer för att titta på vad som händer med de faktiska strukturer i kroppen vid nedslaget. De utnyttjar också dummies i forskningen. Långt ifrån att vara "dum" dummies faktiskt ger en mängd information och kan vara ganska pratsam. De är fyllda med ett sortiment av stötsensorer och mätinstrument som rekordtryck och krafter under påverkan. Denna dataflöden till ett datorprogram som kan användas för att analysera testresultaten.

Forskare vill förstå de biomekaniska processerna bakom stötskador. Dessa kan bestå av fenomen som hjärnskador orsakade av hjärnan piska runt inne under skallen, eller aorta tårar orsakade av våldsamma och tillbaka rörelse. De lär sig vad som händer inne i kroppen när den utsätts för olika typer av slagtryck, även skarpa slag, whiplash, och krafter som kan uppstå i flygplanskrascher, bilolyckor, och bombningar. Förstå vilken typ av sådana skador ger en rad fördelar.

Den första är bättre medicinsk behandling. När forskarna förstå patologin bakom slagskador, kan de erbjuda rådgivning till vårdgivare för att hjälpa dem att behandla patienter mer effektivt. Medvetenheten om konsekvens biomekanik, till exempel, förklarar varför många räddningspersonal rem patienter till backboards om det finns någon fråga om spinal trauma. Denna enkla åtgärd kan rädda liv och minska skadornas genom att stabilisera ryggraden direkt.

Dessutom kan förståelse slag biomekanik möjliggöra konstruktion av bättre säkerhetssystemen. Detta inkluderar begränsningar, krockkuddar och skyddsutrustning. System som är klart farligt kan även konfigureras på nya sätt för att minska risken för skador. Ordna elementen inuti en bil, till exempel, kan drastiskt minska risken för dödsfall i olyckor. Krav som bilsäten inför baksidan av ett fordon, till exempel, är baserade på konsekvens biomekanik studier som visar att detta är en säkrare position i händelse av en olycka.

  • Forskare vill förstå de biomekaniska processerna bakom slagskador, såsom whiplash.
  • Bilbarnstolar är utformade utifrån konsekvens biomekanik.
  • Impact biomekanik fokuserar på effekterna av en inverkan, till exempel en bilolycka, på den mänskliga kroppen.

Relaterade artiklar