Vad är fastighetsskatt Uteslutning?

December 31

Egendom skatter tas ut på egendom kvar att överleva familjemedlemmar efter en älskad har avlidit. Dessa skatter kan vara så hög som 46%, vilket kan göra många en arvinge undrar om de uppfyller kraven för en fastighetsskatt utanförskap. En fastighetsskatt utanförskap är ett tillstånd som gör att dessa skatter minskas eller elimineras.

Estates beskattas i samma takt som gåvor som beskattas på en mycket högre takt än personlig inkomst. Skattesatserna flyttar successivt upp som storleken av arvet växer. Dessa ärva stora familje arv över $ 2.000.000 $ (USD) beskattas med 46%.

När en person väljer att hoppa över en generation, är fastighetsskatt fördubblats. Till exempel, om en farförälder testamenterar $ 2.000.000 dollar till ett barnbarn, är beloppet beskattas med normal ränta på 46% med en annan 46% på toppen av det. $ 2 miljoner USD arv reduceras sedan till cirka $ 584.000 USD.

För dem som söker en fastighetsskatt utanförskap, har kongressen förutsatt en viss nivå av lättnad. En Estate Tax Credit infördes 2002 som tillåter någon att föra över en viss summa pengar skattefritt. Denna kredit har ökat successivt sedan 2002 tills den är helt upphävs under 2010. Under 2011 kommer de skattesatser återvända till sina 2002 nivåer. Den tillåtna belopp från 2011 om cirka $ 1.000.000 dollar.

Det finns verktyg som de med ett stort arv kan använda under sin livstid för att minimera estate skatter. Gåvan Tax Credit kan användas medan en gåva giver är levande. Detta gör att en förälder att förmedla ca $ 12.000 USD per år för varje barn utan någondera parten inför skatter. Dessa gåvor kan vara i kontanter eller egendom och college undervisning kan betalas ovanpå detta utan att räkna mot det totala.

Estates passerade mellan makarna har en fastighetsskatt utanförskap. Detta kan vara ett tveeggat svärd eftersom när maken har passerat, kommer pengarna att föras vidare till andra arvingar och beskattas. Den Gifting paret kan bidra till att minska dessa skatter genom att systematiskt dela ut arvet, eftersom detta undantag ger ytterligare tid att göra det.

Donationer till välgörenhet har också en hel fastighetsskatt utanförskap. För dem med en filantropisk hjärta, kan vissa skatter skäras genom att lämna en del av eller hela en egendom till välgörenhet val. Många rika människor väljer att lämna en andel av sin egendom eller en viss summa pengar till sina favorit välgörenhetsorganisationer.

  • För dem som söker en fastighetsskatt utanförskap, har kongressen förutsatt en viss nivå av lättnad.