Vem Är Jack Frost?

December 24

Jack Frost är en sammansättning av flera tecken som Fader Frost och Jokul Frosti. Denna fiktiva varelse tros styra vinterelement. Vanliga happenings skrivs denna karaktär inkluderar kallt väder, vinternederbörd, och lövverk förändringar. I litterära termer, är han ibland alltså användas som ett idiom - eller figursymbol - av effekterna av vintern.

De flesta legender porträtterar denna varelse som en sprite. Dessa mytologiska varelser är små, snabba, och har ofta magiska krafter. Alver är feer är vanliga exempel. De kan vara illvilliga bluff, men de flesta är i allmänhet ofarliga och ibland till och med gynnsam för människor. I populära skildringar, är Jack Frost ofta porträtt att se ut som en alv: små och med unga proffsiga funktioner. Han kan också ha vinter handen som vitt hår, blå kläder, eller istappar pryder hans kropp.

Befogenheter till Jack Frost brukar innebära möjlighet att skapa vinterförhållanden. Eftersom kyla och frostig nederbörd som snö och slask är synonymt med vintern, de är bland de frekventa påstådda verksamhet Jack Frost. Varelsen också förment skapar isen och frostiga luften som nyp vid vinterinvånare. Även de isiga mönster på fönster eller i snöflingor tros vara ett verk av Jack Frost. I vissa skildringar, förlänger sprite konstnärskap till att måla löv med höstens färger och inkommande vinter.

Denna lilla människan har inspirerat intresse i många kulturer, och han är därmed ett gemensamt ämne i vintersagor allt från böcker till filmer. I många av dessa arenor är han en glad och ibland komiskt representation av vintern, medan andra skildringar kasta honom så busig och ibland skurkaktig. I kulturer som firar jul eller andra sportlov, ofta interagerar han med vanliga semester karaktärer som jultomten eller jultomten. En av de tidigaste litterära omnämnanden av Jack Frost inträffade i Elizabeth Bishop dikt "Första Död i Nova Scotia." I populärkulturen, kan slang ord angående vintern också referera till spriten.

Kanske den tidigaste representationen av Jack Frost uppstår i Norse folklore. Många berättelser och legender berättade äventyr Ostara Blumen och Jokul Frosti, två vänner som delade många äventyr i ett drömland ord. Jokul Frosti - eller Icicle Frost - var son till en vindguden, och han använde sina magiska konstnärliga förmågor att måla träd och skapa kristall gravyrer utomhus vid kallt väder. I vissa varianter, kunde han också kontrollera naturkrafterna, som den kommande vintern.

Senare inspira inkluderar Fader Frost, en rysk karaktär som kunde kombinera vatten och jord. En kvinnlig version existerade även i Tyskland. Enligt denna legend, en gammal kvinna som kallas Moder Hulda bodde i himlen och skapade snö genom att släppa vita fjädrar från hennes säng.

  • Jack Frost är vanligtvis förknippas med vintern.
  • Folk tycker olika snö aktiviteter för att fira Jack Frost.
  • Vissa skildringar visar Jack Frost interagera med andra semester karaktärer, som jultomten.
  • Vissa versioner av Jack Frost har honom måla bladen i höstfärger.
  • Jack Frost är vanligtvis betraktas som ansvarig för vinterväder.