Vad är Metabolic Typing?

October 17

Metabolic typning är ett sätt att äta baserat på bodyâ € s individuella ämnesomsättning och näringsbehov. Läkare William Wolcott och Harold Kristal ägnat år av forskning på effekterna av metabolisk typning. Enligt teorier de doctorsâ €, kan metabolisk typning förbättra cirkulationen, humör, och viktkontroll, bland andra hälsofrågor. Deras forskning visade att människor som inte äter rätt mat hade långsam ämnesomsättning leder till viktökning och vissa medicinska problem.

Den metaboliska typen tar två huvudkomponenter i beaktande. De två komponenterna är mat oxidation och det autonoma nervsystemet. Oxiderande mat innebär hur snabbt eller långsamt en person vänder näringsämnen till energi. Det autonoma nervsystemet kommer in eftersom det balanserar ut vissa processer i kroppen, inklusive bränna fett och använda glukos.

För att göra det metabola typ kost, bör människor äter från en av tre metaboliska typer utifrån deras metaboliska profil, som består av protein typ, kolhydrater typ och blandad typ. Typen proteinet består av höga mängder av protein och fett med färre kolhydrater. Den typen kolhydrat har en högre mängd kolhydrater som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter med mindre protein och fett. Den blandade typ är en kombination av proteiner, kolhydrater och fetter.

De två läkarna konstaterade att en metabolisk kost skulle erbjuda många fördelar för människor om de åt från rätt typ. Dessa förmåner omfattar förlora sockersug, har mindre hunger och bättre oxidation. Förespråkare av kosten tror också att det bidrar till att förbättra motståndet mot förkylningar och virus samt bromsa åldrandet. Läkare föreslår det kan hjälpa matsmältningen och även förhindra vissa sjukdomar som cancer.

Många näringscentralerna erbjuder nu metabolisk typning som en del av deras kost och nutrition planer. För den enskilde att få ett skräddarsytt kost, har personen att ta en metabolisk skriva prov. Den unika Testet består av frågor som användaren har att svara angående måltids preferenser, smak, koffeinintag och begär. Övriga frågor om enkäten avser hudtyp, vikt och energinivåer.

Förutom enkäten, läkare använder resultaten från en metabolisk paneltest. Detta test görs genom att samla ett prov av individualâ € s blod och skicka den till ett laboratorium för analys. Labbet kör tester för socker och elektrolytrubbningar samt problem med njur- och leverfunktioner. Läkare kan också leta efter vitaminbrist som skulle störa metaboliska processer.

Även om de flesta människor är förespråkare av metabolisk typning och dess fördelar, vissa läkare tror att beröva kroppen av en grupp av näringsämnen eller livsmedel är inte bra. Människor mot metabolisk typning försiktighet som om någon skulle äta betydligt mindre kolhydrater eller fett och sedan lagt tillbaka dem i kosten, skulle den enskilde få tillbaka en del av eller hela den förlorade vikt. De hävdar att metabolisk typning inte skulle resultera i långsiktiga viktminskning eller hälsofördelar.